Zondagmiddagmatinee Jan Vayne mmv trio Arms of an Angel

 • Locatie: De Kabou
  Ds. Smitslaan 14
  7711 BA, Nieuwleusen
 • Nieuwleusen
 • Datum:
  • zondag 29 september, 2024
 • concert
 • Gemeld door
  Bertine Brinkman

Muziek in De Kabou

De oorsprong van de naam Kabou komt uit het verleden. Op de oude tekeningen van Nieuwleusen staat, ongeveer op de plek waar nu het uitvaartcentrum staat, de naam Kabout; de aanduiding voor gebouw en land dat toenmaals bewoond werd door de families Katoele en Bouwman.
Tijdens de jubileumreceptie in oktober 2023 in verband met het 100-jarig bestaan van de vereniging werd dan ook de naam van het uitvaartcentrum onthuld. Voortaan heet het gebouw ‘De Kabou’.
In Nieuwleusen wil men laten nu laten zien dat de prachtige zaal behorend bij de begraafplaats voor meer doeleinden geschikt is, daarom komt op zondagmiddag 29 september niemand minder dan de bekende Zwolse pianist Jan Vayne een concert geven samen met het trio Arms of an Angel. Zij hebben al eerder van zich laten horen tijdens de herinneringsavond in februari begin dit jaar en zijn nauw betrokken bij De Kabou.
Jan Vayne is zowel nationaal als internationaal bekend.
Wars van tradities en met een groot gevoel voor vrijheid doorbrak hij de scheiding tussen pop en klassiek. Jan Vayne heeft zich vanaf die tijd erop toegelegd om dit motto op de meest uiteenlopende manieren uit te dragen. Vrijheid laat zich niet vangen in hokjes. Deze gedachte staat bij Jan altijd voorop, zowel in zijn leven (met zijn lange lokken is hij overal bekend) als in zijn muziek. Zijn uitzonderlijke improvisatie talent en gedegen opleiding zijn daarbij van essentieel belang.
Jan gebruikt zijn uitstraling en muziek om de juiste snaar te raken bij het publiek.
Bescheiden op de achtergrond, of in het centrum van de aandacht.
Met een ontspannen jazz-arrangement creëert Jan een ontspannen en toegankelijke sfeer, met een klassiek stuk grijpt hij de aandacht voor jouw boodschap en met vrolijke melodieën zorgt hij voor een glimlach bij iedere luisteraar.
Anita van der Veen, Cindy van Dongen ( backing vocals bij de band Sister Moonshine) brengen samen met gitarist Alvaro Sint Jago sfeervolle nummers ten gehore. Alvaro Sint Jago uit Hoogeveen, die eerder in onder andere de Greyhound Blues Band en El Nino speelde is geen onbekende in de regio.
Het belooft een bijzondere middag te worden waarbij men meteen een indruk kan krijgen van de mogelijkheden van deze fraaie locatie zowel zakelijk, bij een uitvaart en ander evenement, eventueel in combinatie met de uitvoerende artiesten. Want ook die mogelijkheid is altijd ( op aanvraag) aanwezig.

Locatie: De Kabou
Ds. Smitslaan 14
7711 AB, Nieuwleusen
Aanvang: 15.00 uur
Toegangsprijs: € 16,50 (incl. 1 consumptie en reserveringskosten)
Voor inlichtingen: info@vayne.nu / 0388883638
Tickets: https://jan-vayne-concerten.weticket.io/zondagmiddagmatinee-jan-vayne-in...