Evenementen en artiesten aanraden

Artiest of band promoten

Afbeelding moet in jpg, gif of png formaat worden ge-upload

Uw tips verschijnen op deze pagina en na controle ook in de Muziekladder agenda.

Recente tips:

Matthäus Passion

Door Ars Musica Concertkoor en Orkest, o.l.v. Patrick van der Linden
Margreet Rietveld, sopraan
Robert Kuizenga, alt
Kieran White, tenor
Elías Benito Arranz, bas
Adriaan de Koster, evangelist
Andrew Hopper, Christus

Met medewerking van Ars Musica Koorschool, Meisjeskoor en Studentenkoor.

Meer informatie: www.arsmusica.nl/projecten/...

Matthäus Passion

Door Ars Musica Concertkoor en Orkest, o.l.v. Patrick van der Linden
Margreet Rietveld, sopraan
Robert Kuizenga, alt
Kieran White, tenor
Elías Benito Arranz, bas
Adriaan de Koster, evangelist
Andrew Hopper, Christus

Met medewerking van Ars Musica Koorschool, Meisjeskoor en Studentenkoor.

Meer informatie: www.arsmusica.nl/projecten/...

Matthäus Passion

Door Ars Musica Concertkoor en Orkest, o.l.v. Patrick van der Linden
Margreet Rietveld, sopraan
Robert Kuizenga, alt
Kieran White, tenor
Elías Benito Arranz, bas
Adriaan de Koster, evangelist
Andrew Hopper, Christus

Met medewerking van Ars Musica Koorschool, Meisjeskoor en Studentenkoor

Meer informatie: https://www.stichtingarsmusica....

Karaoke Night

Na vele verzoeken komt het er dan eindelijk van, een karaoke-avond! Op vrijdagavond, 24 februari vanaf 20:30 uur kun je heerlijk komen meezingen op je favoriete muziek! De toegang is gratis en aanmelden is niet verplicht. Kom jij shinen op ons karaoke podium?
Breng gerust je vrienden mee, want duetjes zijn uiteraard ook mogelijk. De bar is open, dan kunnen de gouden keeltjes ook gesmeerd...

Kiendjesbal / carnaval

 • FoxFarm
  Zuilichemstraat 2
  5036 ZA Tilburg
 • Tilburg
 • Datum:
  • zaterdag 18 februari, 2023
  • zondag 19 februari, 2023
  • maandag 20 februari, 2023

Kiendjesbal (kindercarnaval) bij FoxFarm.
Op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 februari 2023, is het weer tijd voor de "kleintjes". (leeftijd van 0 tot 12 onder begeleiding.)

Ongestoord kunnen ravotten, dansen en hossen in de zaal van FoxFarm, terwijl de begeleiders een drankje doen aan de bar.
Voor de kinderen is er een braskaart te koop waar ze, chips, snoep en ranja...

Pete Young

Zondag 12 februari 2023 - PETE YOUNG.

Bij velen bekend als de man met de "gouden strot". Om een lang verhaal kort te houden, Piet zing alles! Evergreens, gouden hits, gevoelige ballads, power songs, maar ook de muziek van tegenwoordig is voor hem niet vreemd. Een middag met Pietje de Jong staat garant voor een feest van herkenning!

Deur open : 14:00 uur.
AANVANG...

Siberian Oxygen

Zaal open 15.00u | Aanvang 15.30u
Entree € 10,- (inclusief één consumptie)

Even rustig genieten? Dat lukt uitstekend met de ingetogen, intieme en subtiele indiefolk van Siberian Oxygen. ‘Tijd’ en de ‘struggle’ met dat lastige fenomeen is een van de thema’s op de nieuwe EP van dit Utrechtse zestal.

Toonkunstkoor Bekker en The Northern Consort - Requiem van Mozart en Missa Cellensis van Haydn

Dirigent
Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen

Solisten
Laia López, sopraan
Marijke Beute, alt
Twan van der Wolde, tenor
Roele Kok, bariton

Kaartverkoop
Entree: €34,50; jongeren t/m 25 jaar: €17,50

Wie herinnert zich niet de aangrijpende scene aan het slot van de speelfilm Amadeus, waarin Mozart, doodziek maar met...

Kamermuziek Heusden - Vesting

Animato Kwartet & Berghout Ensemble

Beste Muziekliefhebbers,

Reserveer nu uw kaarten voor één van de mooiste concerten van dit jaar.

Op zaterdag 18 maart 17.00 uur te Heusden slaan solisten van het Berghout Ensemble en het Animato Kwartet de handen ineen. Samen brengen zij werken van o.a. Debussy en Ravel ten gehore in...

Zeer verrassend concert van pianist/componist/producer Rangel Silaev

Het concert zal een geweldige belevenis worden. Pianovirtuoos Rangel behaalde vele prijzen, o.a. de 1ste prijs op het Internationale Novak pianoconcours in Tsjechië, de 1ste prijs op het Prinses Christina Concours, de Classic Young Masters Award, de ‘Gouden Label’ van Klassiek Centraal België, 3 Platinum en 5 Goude Platen voor zijn eigen moderne muziek.

Met de nieuwe "Premium ticket...

UITVERKOCHT! Hohe Messe - Bach

Nijmeegs Kamerkoor Audite Nova viert haar 55-jarig bestaan met de uitvoering van de complete Mis in b klein, de ‘Hohe Messe’ van J.S. Bach.
Met dit muzikale meesterwerk wil Audite Nova het beste uit zichzelf halen.
Het koor werkt hiervoor samen met Ensemble Sequenza uit Nijmegen, Elisabeth Blom (sopraan), Hebe de Champeaux (alt), Dolf Drabbels (tenor), Jussi Lehtipuu (bariton) en...

Prins Claus Concert 2023

Op vrijdag 19 februari 2023 vindt het Prins Claus Concert plaats in de grote zaal van De Oosterpoort in Groningen. Het is een klassiek concert, dat begint om 15.00 uur en duurt tot circa 17.15 uur. De muziek wordt verzorgd door het Hanze Symphony Orchestra, bestaande uit studenten van het Prins Claus Conservatorium en de Hochschule für Künste Bremen, onder leiding van dirigent Stefan Veselka. Op...

Melancholie in de Polder met Carel Kraayenhof & Leonie Jansen

zaterdag 13 mei 2023 | 20:00 uur

Carel en Leoni, komen vanuit de Beemster naar het Oosten van het land!

In de Kluntjespot Haarlo presenteren deze twee "buren" graag hun programma "Melancholie in de Polder".
Ze wonen in de Beemster en bezoeken elkaar regelmatig om van elkaar muziek te horen die de ander niet kent. Zo hebben ze in de loop der jaren een...

Melancholie in de Polder met Carel Kraayenhof & Leonie Jansen

Zondag 16 april 2023 | 15.30

Carel en Leoni, komen vanuit de Beemster naar Amsterdam!

In Keizersgrachtkerk presenteren deze twee "buren" graag hun programma "Melancholie in de Polder".
Ze wonen in de Beemster en bezoeken elkaar regelmatig om van elkaar muziek te horen die de ander niet kent. Zo hebben ze in de loop der jaren een gemeenschappelijk repertoire...

Melancholie in de Polder met Carel Kraayenhof & Leonie Jansen

Carel en Leoni, komen vanuit de Beemster naar het Noorden van het land!

Zaterdag 1 april 2023 | 20.00 uur
In Dorpskerk Eelde presenteren deze twee "buren" graag hun programma "Melancholie in de Polder".
Ze wonen in de Beemster en bezoeken elkaar regelmatig om van elkaar muziek te horen die de ander niet kent. Zo hebben ze in de loop der jaren een gemeenschappelijk...

Laura macrì

Zangeres Laura Macrì komt terug naar Neushoorn! De Siciliaanse wordt gezien als één van de meest talentvolle operazangeressen uit Italië. Samen met haar broer, Roberto Macrì, brengen ze hun debuutalbum 'What We Believe' uit. Net als op Laura's solo-album 'Terra' wordt klassieke muziek gecombineerd met moderne muziekgenres.

Je kan Laura Macrì kennen van het symfonische metal...

Rockabilly Blitz

Ooit begonnen in Poppodium Romein en vandaag de dag nog steeds gaande met de 14e editie; Rockabilly Blitz is back! We halen de lekkerste rock ‘n roll-, country- en sixties-bands naar Neushoorn voor een avond dansen en feesten in honky tonk-sferen. Het programma wordt gevuld door Bigsby's Thunderbolts, Highway 54 en The Stingers. Gedurende de hele avond is DJ Rock 'n Roll Siep van de partij. Let's...

In The Box

Op 28 januari brengen Marc Volt en Job Pijlman je een zaterdagavond vol met klappende house en disco tracks, die je hiervoor wellicht nog niet kende. Voor de gelegenheid haalt labelbaas Marc Volt zijn studio leeg en brengt hij deze mee op stage voor een 4hr live set.

IN THE BOX staat voor absolute dansvloer vrijheid. Hier kun je helemaal IN je eigen BOX zijn, uit je online bubbel...

hardcore vrijdag

Tandje erbij! Want er staat een splinternieuwe editie van Hardcore Vrijdag voor je klaar. Met drie namen die je gaan helpen om de vrijdag door het weekend te beuken. Het vaste HV recept is natuurlijk aanwezig: veel bier, drops en harde vocalen.

Boneripper
Vlak na het opheffen van Manu Armata komen enkele ex-eden al met een vervolg: Boneripper. Verwacht brute, metallic hardcore...

D'Drive Talent Stage

De open dag van D'Drive is natuurlijk hartstikke tof! Om echt een indruk te geven van de talentontwikkeling bij D'Drive laten we jullie drie bands zien die hier tot bloei zijn gekomen. Tijdens deze gratis avond kan je kennis maken met Diamonds//Honey, Melissa Pander, en Schlæpp! Drie acts die je laten zien wat D'Drive artiesten in huis hebben.

Diamonds//Honey
Uitdagende pop-...

Prins Claus Concert

Het Prins Claus Concert komt naar Emmen! Op het programma twee beroemde stukken: Rachmaninovs Tweede Pianoconcert en Bruckners Vierde Symfonie. Het concert wordt verzorgd door het Hanze Symphony Orchestra, bestaande uit studenten van het Prins Claus Conservatorium uit Groningen en de Hochschule für Künste Bremen. Het orkest staat onder leiding van dirigent Stefan Veselka.

Kaarten...

eventually

'eventually' is een intense en extatische voorstelling met dans, live muziek en poëzie. Drie danseressen en een musicus exploreren uitbarstingen van kracht en emotie en magische elektro-akoestische soundscapes. 'eventually' gaat over streven, hopen en dromen. Gevoelens van macht naar onmacht volgen de weg van controle naar overgave in de Bethlehemkerk Amsterdam (Noord).

18/02/2023,...

eventually

'eventually' is een intense en extatische voorstelling met dans, live muziek en poëzie. Drie danseressen en een musicus exploreren uitbarstingen van kracht en emotie en magische elektro-akoestische soundscapes. 'eventually' gaat over streven, hopen en dromen. Gevoelens van macht naar onmacht volgen de weg van controle naar overgave in de Singelkerk Amsterdam (Centrum).

17/02/2023, 19...

Pearls in Baroque: Brandenburgs concert

Pearls in Baroque o.l.v. Noriko Amano brengt een muzikaal en visueel gevarieerd programma met onder andere het Vijfde Brandenburgse concert van J.S. Bach en een deel uit Les Nations van François Couperin. De 15-jarige Emily van Baaren zal daarbij dansen en zo de toeschouwer laten zien dat dit muziek is om op te dansen.

The First Jazz and such

Een avond met Amsterdams beste nieuwe jazz talent, een lekkere veganistische maaltijd, drankjes, een houtkachel en bewegingsruimte!

Mark Nieuwenhuis presenteert zijn nieuwe muziek en ook speelt CCQ, de band van saxofonist Chris Corstens.

Zaal open: 18.00
Aanvang concert: 20.30
Entree: donatie (suggestie: 10,-)

Matthäus Passion

Op zaterdagavond 25 maart 2023 voert Oratoriumverening Stem en Snaren voor de vijftiende keer in haar 140-jarig bestaan Bachs meest bekende werk uit .

Dirigent: Marcel Joosen.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Nederlands Begeleidingsorkest onder leiding van Evert Jan Schuur.
Ook verleent het Noord-Hollands selectiekoor (kinderkoor) haar medewerking...

Blues After Seven - Burenfestival 2023 Zoetermeer

Zondag 5-2-2023. ..... en 'Blues After Seven' komt weer lekker 'bluesen' tijdens het altijd gezellige 'Zoetermeerse Gluren bij de Buren festival' waar zeer gevarieerd cultureel aanbod een lokaal podium krijgt. Deze keer de winter-editie van het burenfestival waarbij 'Blues After Seven' de wijk Seghwaert aandoet bij Buurtvereniging SOD. Entree gratis.
https://www.bluesafterseven.nl/
...

Composerportrait Seun- Won Oh

Geprezen met de woorden ‘Oh, een naam om te onthouden’ (De Volkskrant, 2005), maakt de in Zuid-Korea geboren Seung-Won Oh snel naam als componiste met een eigen stem.
Oh schrijft in een eigentijds idioom, en verweeft op die manier haar Koreaanse muzikale erfgoed organisch met een aangeboren gevoel voor structurele vorm en muzikale ontwikkeling. Haar ideeën op het gebied van vorm vermengen...

Euridice van Peri

Studenten werken intensief samen met Michael Chance aan muziek, staging, kostuums en theaterskills, om uiteindelijk samen met een ensemble van de afdeling Oude Muziek Peri's Euridice uit te kunnen voeren op 3 en 4 februari. Euridice is de oudst bewaard gebleven opera, voor het eerst uitgevoerd in 1600 in Florence.

Gratis toegang, registratie kan via onze website

Workshop "Zing mee met het DVE"

Workshop “Zing mee met het DVE!”

Bent u benieuwd naar achtergronden van de Matthäus Passion? Wilt u graag een keer wat delen met ons meezingen? Doe dan mee met onze workshop “Zing mee met het DVE!“

Om te vieren dat ons koor dit jaar 50 jaar bestaat organiseren we op 18 maart een workshop met als thema “Zing mee met het DVE!”. Iedereen is uitgenodigd om in het...

Creature Magazine at Kriterion

 • Filmtheater Kriterion, Roetersstraat 170
 • Amsterdam
 • Datum:
  • donderdag 26 januari, 2023

To celebrate the release of Issue II, Creature Magazine and Kriterion are jointly holding a concert/art exhibition/release party at Kriterion on Thursday, the 26th of January!! The live music will go from 19:30 to 00:40, and the art exhibition will be taking place simultaneously. The distribution of the magazine will be taking place as well (all magazines are completely donation-based), and there...

Flamenco met het Matthieu Acosta Trio (aanvang 15.30 uur)

Flamenco wordt vaak gezien als een vurige en passievolle muziekvorm, maar kan ook subtiel, zacht en elegant klinken. Virtuoos flamencogitarist Matthieu Acosta is altijd op zoek naar dit veelzijdige karakter. Hij verwerkt in zijn composities - binnen de kaders van de flamenco - ook elementen van andere muziekstijlen, zoals klassiek, Braziliaans en Zuid-Amerikaanse volksmuziek.
Met Irene...

BanDeVille

HARFSEN - Een swingende ode aan de Americana-muziek van Willy ‘Mink’ Deville klinkt op zaterdag 28 januari in het café van Dorpshuus Hoeflo in Harfsen. De liveband BanDeVille treedt er vanaf 20.30 uur op.
BanDeVille speelt songs voor een breed publiek, van jong tot oud. Voor mensen die nog nooit van Willy DeVille hebben gehoord is het meestal een aangename verrassing. Swingende Americana uit de schatkamer van DeVille waarin blues, country en een vleugje rock melodieus bij elkaar komen. Naast muziek van DeVille zelf komt materiaal voorbij van muzikanten die hij bewonderde zoals John Hiatt en Ry Cooder en wat eigen werk van de band in DeVille-stijl.
De muzikanten van BanDeVille zijn zes oude rotten die hun sporen verdiend hebben in tal van bekende bands zoals Bots, Houdoe, Joe Coverband, en Trigger

Scarlatti, bewerkt voor strijkkwintet, live

Een bijzonder live concert op de zondagmiddag in het centrum van Amsterdam: De sonates van de Italiaanse componist Domenico Scarlatti, geschreven voor klavecimbel, nu live te horen en te beleven in de bewerkte versie voor strijkkwintet van Pieter Smithuijsen.

Het concert duurt een uur. Daarna is er nog tijd voor een drankje.

Het strijkkwintet
Jan Erik van Regteren...

Jesco

aanvang 21:00u entree gratis
za 4 maart | Tijd: 21:00 - 23:00

Live muziek: Jesco
Music that sounds like cheap whiskey: sharp, filthy, but intoxicating.

Jesco is een driekoppige band uit Utrecht die muziek maken wat ze graag folk ’n roll noemen! Deze mannen spelen een breed scala aan genres, van Delta blues tot punk tot Amerikaanse folk muziek met een rock ’n...

The Balcony Players 15.30 uur

The Balcony Players zijn een nomadische gypsy/klezmer band, die al dansend en musicerend over de hele wereld mensen gelukkig maakt door hun liefde voor ‘rootsmuziek’ te delen. De groep startte in 2009 met een concert op een balkon in Rotterdam, waar ze hun naam aan ontlenen. Met hun opzwepende muziek en aanstekelijke vrolijkheid spelen ze een rijke mix van traditionele zigeunermuziek, klezmer en...

Lunchconcert Victor Baena de la Torre 13.00 uur

Dit is het tweede concert in een serie, waarbij het orgel in het middelpunt staat.
Deze internationaal bekende organist begon zijn studie in Spanje, vervolgde die in Amsterdam en Hamburg en behaalde belangrijke prijzen. Hij speelde op beroemde orgels in binnen- en buitenland, maar heeft een stevige basis in Amsterdam als organist van de Nieuwe Augustinuskerk in Amsterdam-Noord, de Mozes...

Tombaz met Café Galata 15.30

Café Galata vertelt de opzienbarende en ontroerende verhalen van vrouwen met verschillende culturele herkomst (Turks, Grieks, Armeens, Sefardisch) in het Istanbul van de jaren ‘30.
De voorstelling bestaat uit een aaneenschakeling van sketches, verhalen en liedjes over thema’s als drank en drugs, afwijzing, geweld en moord: scherp, maar met humor. Er wordt gezongen in de destijds in...

Lunchconcert door António José Pedrosa 13.00 uur

António José Pedrosa is geboren in Nogueria Da Regedoure (Aveiro, Portugal). Hij leerde zichzelf op 12-jarige leeftijd orgel spelen en werd al snel organist in de kerk van zijn parochie. Vanaf 2015 studeerde hij orgelspel aan de Muziekacademie van Paços de Brandão en behaalde het hoogst haalbare cijfer. Pedrosa, volgde masterclasses in Portugal, studeerde daarna aan het Conservatorium van...

Classic Friday Night -‘Intimate Pages’-favourite string quartets in de Mannenzaal

Tijd en locatie

03 feb. 20:00
Mannenzaal, Westsingel 47, 3811 BB Amersfoort, Nederland

Over het concert

Gezusters Ovtcharova & Gebroeders Stam: ‘Intimate Pages’ – favourite string quartets
Het strijkkwartet is door de eeuwen heen de ultieme uitdaging voor elk componist geweest en tegelijk het veld van zijn meest intieme en gedurfde...

Senang Sessions

Senang Productions presenteert op elke eerste donderdag van de maand: Senang Sessions. Een muzikale avond met een optreden en aansluitend een open podium.

Senang Sessions biedt zowel opkomende als ervaren muzikanten met een kort of nieuw repertoire de kans om podiumervaring op te doen en met andere muzikanten in contact te komen. Dit vindt plaats in de professionele muziekstudio Het...

Vier in Verbinding, Choral Evensong, Daniël Rouwkema en Mattijs de Vreugd

Kom luisteren naar prachtige Engelse koormuziek gezongen door het gloednieuwe Haagse Ensemble Chorale Haganum o.l.v. specialist Daniel Rouwkema, op het orgel begeleid door Mattijs de Vreugd.
Ds. Marja Flipse leid deze viering.

Vier in Verbinding, Improvisaties van hier tot Bandoeng - Loulou Rhemrev, actrice, Bert Mooiman, piano

Loulou Rhemrev kreeg grote bekendheid met haar voorstelling: Hallo Bandoeng. Samen met pianist Bert Mooiman heeft ze speciaal voor de Schuilkerk Den Haag een voorstelling gemaakt.

Zo worden monologen over Loulou's Indische roots door improvisaties omlijst. Bert bespeelt dan de prachtige Steinway-vleugel die de Schuilkerk rijk is.

Vier in Verbinding, orgelconcert ‘Tour de l’Europe’ - Steven Knieriem

Aanstormend orgeltalent Steven Knieriem zal een regenboog aan klanken van diverse Europese componisten uit het oudste orgel van Den Haag toveren.

Kom luisteren naar werken van Guilain, J.S. Bach, Stanley, Olsson, Alain en Schuurman.

ADAM Quartert

Het ADAM Quartet wordt gevormd door Margot Kolodziej (viool), Hannelore de Vuyst (viool), José Nunes (altviool) en Renée Timmer (cello). Sinds hun afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam in 2020 maakt het kwartet deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), waar zij worden begeleid door artistiek leider Marc Danel en masterclasses ontvingen van diverse gerenommeerde musici....

Het Requiem van Maurice Duruflé door Euterpe Toonkunstkoor.

Euterpe Toonkunstkoor zingt het Requiem van Maurice Duruflé
Vrijdag 17 maart 2023, 20.00 uur
Broederenkerk, Deventer

met medewerking van:

Niels de Klerk op orgel
Simon Velthuis op cello
Sarah Konig, sopraan

dirigent: Jurriaan Poesse

Toegang: € 22,50 via de website, € 25,- aan de zaal, < 18 jaar gratis

...

HALFROND

A CELEBRATION OF THE ARTS AND MUSIC

Op zaterdag 21 januari vindt de tweede editie van HALFROND plaats in de 19e eeuwse villa Hooghouse aan de Spilsluizen 17. Je kunt van 14:00 uur tot 22:00 uur een viering van muziek en kunst verwachten.

HALFROND is een non-profit initiatief dat zich richt op het samenbrengen van hedendaagse kunst en muziek in Groningen. Wij streven...

Nacht van de Noordkade

Het aanbod is weer breed en de keuze is reuze! Op vrijdag 27 januari zet iedereen op de Noordkade z’n beste beentje voor tijdens de zesde editie van het grootse indoorfestival Nacht van de Noordkade. Een avond die gevuld is met muziek, dans, theater, beeldende kunst, film, exposities, demonstraties en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Mooiste van alles? Toegang is gratis!

Lunchconcert Victor Baena en Lisette Carlebur

Dit is het eerste concert in een serie, waarbij het orgel in het middelpunt staat.
Violiste Lisette Carlebur en de Spaanse organist Victor Manuel Baena de la Torre spelen sinds 2015 met veel succes als Duo Sonorous op tal van locaties in Nederland, Spanje en (inter)nationale festivals. ‘Sonorous’ (indrukwekkende diepe en volle klank) is een goede omschrijving van de bijzondere combinatie...

VIVE PIAF!

Nadja Filtzer brengt een ode aan Édith Piaf (1915-1963), de legendarische zangeres van het Franse lied. De voorstelling vertelt het turbulente levensverhaal van Piaf, geboren als Édith Giovanna Gassion, die op haar vijftiende begon als straatzangeres en binnen de kortste keren de weg naar de theaters vond en wereldberoemd werd.
De onweerstaanbare levenslust en het vurig temperament van het...

Ratatouille door de Waterlandse Harmonie

De Waterlandse Harmonie uit Ransdorp treedt vandaag voor het eerst op in de Buiksloterkerk met het programmma Ratatouille, een muzikale mengelmoes van de lievelingsstukken van de orkestleden: van filmmuziek tot klassiek en van jazz tot popmuziek.

De Harmonie staat bekend om zijn creatieve en grote projecten waaronder twee locatievoorstellingen in de weilanden van het dorpje Ransdorp...

The Hague Guitar Duo (Francisco Luís en Samrat Majumder)

Het ‘The Hague Guitar Duo’ wordt gevormd door Francisco Luís en Samrat Majumder.
Francisco studeerde aan de conservatoria van Lissabon en Maastricht, terwijl Samrut zijn opleiding ontving aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland.
Beiden zijn hoog opgeleide en veelvuldig internationaal bekroonde gitaristen, die elkaar ontmoet hebben tijdens hun masteropleiding aan het...

Parisien Gypsy Jazz Quartet

Gypsy Jazz boordevol karakter, met een moderne twist. Geïnspireerd door de legendarische Django Reinhardt en andere grote musici, neemt Parisien je mee in een complete en unieke Gypsy Jazz experience met melodische thema’s en pakkende ritmes. Het repertoire bestaat uit Gypsy Swing klassiekers met eigen interpretaties en moderne composities uit diverse muziekgenres zoals Latin, Bossa Nova, Bebop...

Fiori musicali del barocco ebraico – Muzikale bloemen uit de joodse barok door Ensemble Salomone Rossi

Ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust

presenteert het Italiaans Cultureel Instituut

in samenwerking met de Italiaanse vereniging van vrienden van de universiteit van Jeruzalem het concert

Fiori musicali del barocco ebraico – Muzikale bloemen uit de joodse barok

door Ensemble Salomone Rossi

op...

Matthaus Passion Oirschot

Tijden: 19:30 u tot 22:45 u (met pauze)

Uitvoerenden:
Kempenkoor, Jongenskoor Dalfsen, barokorkest La Sorpresa
Dirigent: Cees Wouters, Repetitor: Ad Broeksteeg
Solisten: Jan Van Elsacker - tenor (Evangelist), Maarten Koningsberger - bas (Christus), Hilde Coppé - sopraan, Tobias Segura Peralta - altus, Falco van Loon - tenor, Roele Kok - bas, Ralph Rousseau...

Hoogtepunten Matthaus Passion Eindhoven

Tijden: 20:00 u tot 21:45 u (geen pauze)

Uitvoerenden: Kempenkoor en barokorkest La Sorpresa onder leiding van Cees Wouters. Solisten: Marjon Strijk (sopraan) en Jan Van Elsacker (tenor, verteller).

Uitstekende kennismaking met de Matthäus Passion in de sfeervolle Paterskerk van DomusDela. Op deze avond klinken in ruim 1,5 uur alle koorwerken en enkele aria's uit de...

Dutch National Opera Academy met Het Orkest van de Achttiende Eeuw

L'isola disabitata
Een opera van Haydn
Azione teatrali in due parti Hob.XXVIII:9 (1779)

What Price Confidence - Krenek
Chamber opera in nine scene for four singers and piano (1945)

Arianna a Naxos - Haydn
Cantata a voce sola Hob. XXVIb:2 (1789)

Met het Orkest van de Achttiende Eeuw

Kenneth Montgomery dirigent
...

Sad Lovers & Giants

Sad Lovers & Giants
Stichting Opposite Direction presents 'Sad Lovers & Giants'.
zaterdag 13 mei 2023 / 20:30

We are very happy to announce an exclusive gig by the Sound of the 80's and 90's : 'Sad Lovers & Giants'.

Sad Lovers & Giants are an English rock band from Watford, Hertfordshire, England, which formed in 1980. Their sound blends post-...

Beth & Flo - Klassiek met een twist

Datum: 15/01/2023
Aanvang: 15.00 uur
Entreeprijs: Losse tickets: € 21,00 / vrienden: € 18,50 / tot 18 jaar: € 7,50

Muziek van Gershwin, Rachmaninov en Smetana: met vier handen op één piano laten Beth & Flo de zaal zinderen. Virtuoos, muzikaal en perfect op elkaar ingespeeld.
Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes, die een brug slaan tussen de...

Singer-songwriter Marije de Vries

Op zondagmiddag 15 januari speelt Marije de Vries in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Marije de Vries is een singer-songwriter uit Burdaard, Friesland. De muziek die ze speelt bestaat uit haar eigen of bestaande folk- en soulliedjes. Met een gitaar, mondharmonica en een warme stem zet Marije de toon voor een dromerige en romantische sfeer. Artiesten als Leonard Cohen, Ray Lamontagne en Eva...

Al 75 jaar Matthäus Passion door Philipskoor

Het Philips' Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren samen op 31 maart, 1 en 2 april de Matthäus-Passion uit. Dan doen ze in respectievelijk Den Bosch, Best en Veghel. Deze editie in 2023 is een mijlpaal: het is namelijk jaar 75 jaar geleden dat het Philipskoor voor de eerste keer de Matthäus-Passion uitvoerde. Het groeide uit tot een bijzondere jaarlijkse traditie. Daarom maken ze er...

Al 75 jaar Matthäus Passion door Philipskoor

Philips' Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren samen op 31 maart, 1 en 2 april de Matthäus-Passion uit. Dan doen ze in respectievelijk Den Bosch, Best en Veghel. Deze editie in 2023 is een mijlpaal: het is namelijk jaar 75 jaar geleden dat het Philipskoor voor de eerste keer de Matthäus-Passion uitvoerde. Het groeide uit tot een bijzondere jaarlijkse traditie. Daarom maken ze er dit...

Al 75 jaar Matthäus Passion door Philipskoor

Het Philips' Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren samen op 31 maart, 1 en 2 april de Matthäus-Passion uit. Dan doen ze in respectievelijk Den Bosch, Best en Veghel. Deze editie in 2023 is een mijlpaal: het is namelijk jaar 75 jaar geleden dat het Philipskoor voor de eerste keer de Matthäus-Passion uitvoerde. Het groeide uit tot een bijzondere jaarlijkse traditie. Daarom maken ze er...

'FADANGO', FADO & TANGO IN CONCERT

FADANGO FADO EN TANGO
‘Fadango’ Fado &Tango theaterconcert :

‘Embrace’
Spicy, Melancholy & More
In one concert

Laat je verleiden met ontroerende en opzwepende klanken tijdens een muzikale reis die de ziel raakt en de zon laat schijnen! Bij Fadango is het vertrekpunt de Portugese fado, die op eigenzinnige wijze samenvloeit met de sensuele...

Meer »
Abonneren op Front page feed