Evenementen en artiesten aanraden

Artiest of band promoten

Afbeelding moet in jpg, gif of png formaat worden ge-upload

Uw tips verschijnen op deze pagina en na controle ook in de Muziekladder agenda.

Recente tips:

Nijmeegs Koper Konsort

Driels nieuwe Blije Kerk-seizoen opent met warme koperklanken
Zondagmiddag 7 november, 14.30 uur, presenteert het Nijmeegs Koperkonsort (NKK) een zeer gevarieerd blaasconcert na de coronastilte. Op het programma staan werken uit veel verschillende periodes en stijlen. Zoals gebruikelijk bij optredens van dit koperensemble, worden er werken gespeeld van de Venetiaan Giovanni Gabrieli. Hij...

Vrolijk koffieconcert op vijf instrumenten!

Twee prachtige fluiten, een vleugel, een orgel en een klein spinet (mini-klavecimbel). Dat zijn de ingrediënten voor het vrolijke koffieconcert met Marjolein de Wit en Wouter Harbers. Maandagmiddag 8 november spelen ze de mooiste muziek uit Leipzig. Welkom in de Dorpskerk van IJhorst.

De concertmiddag start met een lekker bakje koffie om twee uur. Daarbij is er alle ruimte voor...

Heroes

In de reeks succesvolle voorstellingen verzorgt L’ Aventure Musicale onder leiding van dirigent Peter-Paul van Esch een nieuwe sfeervolle show! In ‘Heroes’ staat de muziek van de legendarische zanger David Bowie centraal, maar ook de symfonie ‘Heroes’ van de Amerikaanse componist Philip Glass. Voor de uitvoering van deze symfonie is toestemming gevraagd aan de componist zelf.

‘Heroes...

Vrolijk koffieconcert op vijf instrumenten!

Twee prachtige fluiten, een vleugel, een orgel en een klein spinet (mini-klavecimbel). Dat zijn de ingrediënten voor het vrolijke koffieconcert met Marjolein de Wit en Wouter Harbers. Dinsdagochtend 2 november spelen ze de mooiste muziek uit Leipzig. Welkom in de Waalse Kerk, hartje Breda.

De concertochtend start met een bakje koffie om half elf. Daarbij is er alle ruimte voor...

Vrolijk koffieconcert op zes instrumenten!

Twee prachtige fluiten, een vleugel, twee orgels en een klein spinet (mini-klavecimbel). Dat zijn de ingrediënten voor het vrolijke koffieconcert met Marjolein de Wit en Wouter Harbers. Maandagochtend 1 november spelen ze de mooiste muziek uit Leipzig. Welkom in de Xaveriuskerk, hartje Amersfoort!

De concertochtend start met een bakje koffie om tien uur. Daarbij is er alle ruimte...

Noordkade Live; Nirvana Unplugged in New York

Beeld je een decor in met witte lelies, barkrukken, kandelaars en typerende rode
gordijnen in combinatie met deze muzikanten en waan je in een trip down memory lane to
the 90’s.
Puur en ontwapenend, zonder
oversturing en elektrische gitaren, geheel in de sfeer van
MTV Unplugged

LINE UP
Jan Bas Zang/ Guitar Rusty Roots , Paradise City
Alessio...

Noordkade Live; Camilla Blue

Optreden Camilla Blue op Noordkade Live

VEGHEL- Op zaterdagavond 20 november komt Camilla Blue naar Veghel voor een optreden in de Podiumzaal op de Noordkade. Het repertoire bestaat uit 'bluesy popsongs met een jazzy inslag', een mengeling van modern, klassiek, donkere jazz en pop. Camilla Blue stond inmiddels op grote landelijke podia en festivals en was onder andere te bewonderen...

Beaujolais primeur met optreden van Franstalige zanger Julien Marnier

Nummers als She of Natalie danwel Julien Clerc zullen moeiteloos worden vertolkt door deze geweldige chansonnier.Op youtube werd zijn nummer Natalie ooit vervaardigd door Gilbert Becaud zon 35000 x beluisterd.Ook was hij verantwoordelijk voor de Stars on 45 voor Frankrijk.

Capricciosa zingt rond het thema Nederlands-Indië (Fonteinkerk)

 • Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, Amersfoort
 • Amersfoort
 • Datum:
  • zondag 21 november, 2021

Vrouwenkoor Capricciosa zingt een programma rond het thema Nederlands-Indië. Het programma is zeer divers, zowel qua periode, componisten en sfeer. Met zelden uitgevoerde werken van de op Soerabaja geboren Constant van de Wall, een nieuwe compositie van Hans-Erik Dijkstra van het gedicht “Mijn hart is op twee plaatsen tegelijk” van Willem Wilmink, “Songs of survival” zoals gezongen door...

opera concert Flos Campi

 • boskapel, Graafseweg 276
 • Nijmegen
 • Datum:
  • zaterdag 6 november, 2021

Opera concert van Flos Campi in de Boskapel op zaterdag 6 november
Na anderhalf jaar onder de radar te hebben gespeeld is er eindelijk weer een concert van Flos Campi. Uitsluitend opera muziek met als soliste de sopraan Irene Hoogveld. In 2017 behaalde ze cum laude haar bachelors, bij ArteZ. En vervolgens in 2019 haar masters bij de Guildhall School of Music & Drama in Londen, ook weer...

Rock op het IJ

Amsterdams hardst werkende classic rock tribute band 'Hairy Zack & his Trunk Like Members' speelt klassiekers van Queen, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd en de Rolling Stones. En dit keer gaan ze ook nog varen.. Dus maak het mee en Rock this Boat!

Jubileumconcert 100 jaar Harpe Davids-Schiedam

Jubileumconcert 100 jaar CMV Harpe Davids - Schiedam door het harmonieorkest met medewerking van enkele oud-dirigenten.
Toegang is gratis. Wel dient men bij de ingang een (gratis) toegangskaart te kunnen laten zien (zie hieronder) en een coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app of op papier.

Je veux vivre! Saluut à Charles Gounod by Trio Cantabile, English Church Amsterdam 3:15 p.m.

Welkom in de Engelse Kerk Amsterdam!
Feestelijk concert a.s. zondag middag 10 oktober !
Je veux vivre ! Ode aan Gounod
Aanvang:15:15 uur
Engelse Kerk, Begijnhof 48, Amsterdam
Trio Cantabile viert zijn 10-jarig jubileum met een saluut aan de Franse componist Charles Gounod.
Aria’s en duetten uit o.a. Faust, Romeo et Juliette, Mireille, Cinq Mars, Philémon et...

Reggae Party

 • Locatie De Pit
  Appelstraat 2A Goes
  (4 minuut lopen van treinstation)

  Reggae Party Goes

  11 December2021

  Start om 20.00 uur

  Buurthuis De Pit

  Appelstraat 2A

  4462 TL Goes

  ( 4 minuten lopen van treinstation)

  Reggae Party. Zoals Reggae muziek bedoeld is.

  DJ Rick en Uglyman zij gaan ervoor zorgen dat het dak eraf gaat. Uglyman komt over uit Jamaica om zijn nieuwe hit te promoten. Uglyman die al enige jaren meedraait in de muziek wereld. Meest bekende nu nummers van hem zijn: Computer en Nightrider van zijn album Ugly lover.

  doet zijn eerste optreden hier in Goes.

  Tickets via Eventbrite

 • Goes
 • Datum:
  • zaterdag 11 december, 2021

Reaggae Party met muziek zoals reggae muziek bedoeld is!!!

DJ Rick en Uglyman gaan er voor zorgen dat het dak eraf gaat!
Uglyman komt over uit Jamaica om zijn nieuwe hitt t promoten. Uglyman draait al enige jaren mee in de muziekwereld. Meest bekende nummers van hem zijn Computer en Nightrider van zijn album Ugly Lover.

Hij doet zijn eerste optreden hier in Goes!...

Reggae Party

Een Reggae Party zoals Reggae bedoeld is. Uglyman die al enige jaren meedraait in de muziek wereld en ook grote hits op zijn naam zoals computer en nightrider. Komt in Goes zijn nieuwe hit promoten. We maken er gelijk een mooi Reggae Party van.

Reggae Party

Reggae Party zoals Reggae Bedoeld is. Party, genieten van de muziek. Uglyman En DJ Rick zij gaan ervoor zorgen dat het dak eraf gaat. Uglyman is overgekomen uit Jamaica om zijn nieuwe hit te promoten. Zijn eerste optreden hier in Goes. Welcome allemaal.
Reggae Party as Reggae Is Intended. Party, enjoy the music. Uglyman And DJ Rick they're going to make sure the roof goes off. Uglyman has...

Noordkade Live; Leif de Leeuw

Leif de Leeuw; Noordkade Podiumzaal, aanvang 21:00u entree 18,75

De Leif de Leeuw Band is dé southern jam band van Europa. Leif is zes keer op rij uitgeroepen tot beste blues rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’.

Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende...

Hilversumse Orkestvereniging en Toonkunstkoor Hilversum samen in concert

Twee Hilversumse muziekverenigingen samen in concert
De Hilversumse Orkestvereniging (HOV) en het Toonkunstkoor Hilversum geven zaterdag 20 november een gezamenlijk concert in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. De aanvang van het concert is om 20.00 uur.
De HOV en het Toonkunstkoor Hilversum zijn twee verenigingen die reeds zeer lange tijd deel...

Echo's uit het Oosten

Na een periode van stilte laat het Zutphens Barok Ensemble klanken resoneren uit oostelijke gewesten. We nemen u mee naar het rijke muziekleven bij onze oosterburen in het midden van de achttiende eeuw. Van Georg Benda (Gotha, Thüringen) klinkt een virtuoos klavecimbelconcert. De chalumeau, de fagot en de cello concerteren in een werk van Christoph Graupner (Darmstadt, Hessen). Van Georg Philipp...

Reggae Party DJ Rick & Uglyman

Reggae Party Goes

11 December2021

Start om 20.00 uur

Buurthuis De Pit

Appelstraat 2A

4462 TL Goes

( 4 minuten lopen van treinstation)

Reggae Party. Zoals Reggae muziek bedoeld is.

DJ Rick en Uglyman zij gaan ervoor zorgen dat het dak eraf gaat. Uglyman komt over uit Jamaica om zijn nieuwe hit te promoten. Uglyman die al enige jaren meedraait in de muziek wereld. Meest bekende nu nummers van hem zijn: Computer en Nightrider van zijn album Ugly lover.

doet zijn eerste optreden hier in Goes.

Tickets via Eventbrite

Boi Akih - Storyteller

Het nieuwe album Storyteller van het Nederlands-Molukse duo BOI AKIH vertelt een verhaal in kleuren en klanken, over een reis vol onverwachte ontmoetingen. Zangeres Monica Akihary en gitarist-componist Niels Brouwer, die samen BOI AKIH vormen, verweven moderne jazz en geïmproviseerde muziek moeiteloos met folktradities uit alle windstreken om daarmee een onconventioneel en toch heel herkenbaar...

GIST collectief presenteert: Steven Kamperman's City Maps/Dion Nijland cd presentatie I PLAY ME/Jorrit Westerhof ft. Aircilla

Muziekcollectief GIST brengt op 7 oktober een nieuwe editie van hun concertserie in Museum Speelklok. Met deze avond drie premières: Bassist Dion Nijland presenteert zijn veelgeprezen cd I PLAY ME voor het eerst live. Gitarist Jorrit Westerhof speelt een ambient dialoog met de spectaculaire keramische klankinstallatie Aircilla, die nu in het museum staat. En klarinettist en componist Steven...

Monica Coronado & Manito - Melodias del Corazon

De temperamentvolle zangeres Monica Coronado (Barcelona) en de vingervlugge gipsyflamenco gitarist Manito nemen de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht.
Monica krijgt met haar charisma het publiek snel op het puntje van de stoel. Het virtuoze spel van Manito stimuleert haar het uiterste te geven. Monica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem...

Sweelinck 2.0 ’21 – Kirstin Gramlich, Lotte Pen en Nieuw vocaal ensemble

Het tweede concert van het “Sweelinck aan de IJssel” festival staat meer in het teken van de koormuziek die Sweelinck schreef. Het Nieuw Vocaal Ensemble uit Zutphen onder leiding van Klaas Stok staat garant voor een waardige uitvoering van deze muziek. Fameus zijn de composities van het Geneefse Psalter dat toen net was verschenen. De in Deventer woonachtige saxofoniste Lotte Pen schreef speciaal...

In de huid van Sweelinck – Vincent Bijlo en het Doelen Ensemble

Het officiële herdenkingsconcert belooft een bijzondere avond te worden! We weten relatief veel van Sweelinck: in welke kringen hij zich bewoog, hoe hij een impuls gaf aan de ontwikkeling van de muziek. Cabaretier Vincent Bijlo heeft van huis uit de nodige affiniteit met Sweelinck en neemt u mee de Gouden Eeuw in, terug naar de wereld van Sweelinck. De rode verhaaldraad wordt omgeven van muziek...

Dutch Double Bass Festival 2021

Dutch Double Bass Festival programmeert 18 revolutionaire bassisten en hun groepen in Rotterdam! Zo hoor je op de derde editie van DDBF Amerikaans basbeest Ben Williams met zijn band, de klassieke bassisten van het Nederlands Philharmonisch Orkest met internationaal solist Božo Paradžik feat. Eric Vloeimans, meervoudig Grammy-winnaar Dave Holland met gitarist John Scofield, Podium Witteman-trio...

New Cool Collective - Jazz Symposium Oude Kerk Delft

New Cool Collective x Groover Jazz!

Op 14 oktober 2021 komen de 8 bandleden van het legendarische New Cool Collective een lezing plus optreden geven in de Oude Kerk in Delft! Tijdens het optreden wordt ook stilgestaan bij de compositie en achtergrond van de nummers.

Het unieke geluid van de 25-jaar oude band gecombineerd met de geweldige akoestiek van de Scheve Jan...

Muziek uit Parijs

Bent u wel eens bij een koffieconcert van pianist Wouter Harbers geweest? Op zeven locaties door heel Nederland geeft hij elke maand een concert op een doordeweeks moment. Woensdagochtend 27 oktober is hij te beluisteren in de prachtige Bullekerk in Zaandam. Deze ochtend neemt hij de Macedonische accordeonist Tony Pezzanov mee. Samen spelen ze de mooiste muziek uit Parijs!

Het...

Muziek uit Parijs

Bent u wel eens bij een koffieconcert van pianist Wouter Harbers geweest? Op zeven locaties door heel Nederland geeft hij elke maand een concert op een doordeweeks moment. Maandag 25 oktober is hij te beluisteren in de Oranjerie van Kasteel De Vanenburg in Putten. Deze dag neemt hij de Macedonische accordeonist Tony Pezzanov mee. Samen spelen ze de mooiste muziek uit Parijs!

Het...

Keizerlijke Beethoven

 • Ontmoetingskerk
  Varviksingel 139
  Enschede
 • Enschede
 • Datum:
  • zaterdag 30 oktober, 2021

Sofia Vasheruk, veel gevraagd solist in binnen- en buitenland, schittert in het Vijfde pianoconcert van Beethoven. Zij wordt begeleid door het Oost-Nederlands Symfonieorkest (ONSO) onder leiding van Jeppe Moulijn. Het ONSO speelt deze avond tevens de Vierde symfonie van Beethoven.

Kaarten: www.onso.nl

Zondagochtend Koffieconcert - TreZ de ArtE speelt 'Floración'

TreZ de ArtE speelt 'Floración'

TreZ de ArtE bestaat uit Marije Wieringa (sopraan), Desirée Riera (klarinet) en Ella Kamerich (piano). Het trio bestaat sinds 2021.
In het eerste programma van TreZ de ArtE, Floración, verkennen zij via liederen van Barber, Quilter, Schubert en Spohr de thema’s liefde en natuur.

Programma...

Meer »
Abonneren op Front page feed