Evenementen en artiesten aanraden

Artiest of band promoten

Afbeelding moet in jpg, gif of png formaat worden ge-upload

Uw tips verschijnen op deze pagina en na controle ook in de Muziekladder agenda.

Recente tips:

Blues After Seven - Gluren bij de buren festival 2019

Voor de 3e keer op rij brengt 'Blues After Seven' bluesy jazzy muziek naar deze kleur- en bloemrijke stad. Er worden 3 optredens in de 'Lissesche IJsclub aan de Randmeerstraat 73 te Lisse' gegeven t.w. 13:15 14:00 14:45 uur. Het belooft een sfeervolle bluesy jazzy zaterdagmiddag te worden.
Https://www.bluesafterseven.nl

Koffieconcert: van Chopin tot Soerjadi

Genieten van de mooiste pianomuziek onder het genot van een bak koffie. Dat is een koffieconcert van Wouter Harbers. Maandagochtend 14 oktober opent de Zeister pianist ook in Zwolle een serie koffieconcerten.

U bent vanaf 10:30u hartelijk welkom bij Waanders In de Broeren. Deze prachtige kerk met boekhandel en brasserie is een waardige plek om de dag goed te beginnen. Voor het...

This is John Williams

John Williams. Zonder twijfel de grootste componist van filmmuziek aller tijden.

Op 2 november haalt de Tramharmonie werkelijk alles uit de kast om een onvergetelijk eerbetoon aan John Williams te brengen. Het zal je verbazen hoeveel van zijn muziek je kent, bewust of onbewust. Wij konden zelf eigenlijk niet kiezen. Als het concert 3 dagen mocht duren, speelden we ál zijn hits. Nu...

Jan Akkerman

Gitaarlegende Jan Akkerman komt naar Volt! Al ruim vijftig jaar behoort hij tot ‘s lands meest gerespecteerde gitaristen. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende artiesten uit binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij ruim twintig soloplaten gemaakt waarop hij zijn creativiteit de vrije loop laat gaan.

Jan Akkerman...

Mooon

MOOON’s opvolger van het succesvolle ‘Brew’ genaamd ‘Safari’ neemt je mee op een muzikale reis ver weg van het drukke stadsleven, naar het dierenrijk. MOOON laat met dit concept album een andere kant van zichzelf horen. Er is plaats gemaakt voor psychedelische invloeden uit de sixties en seventies, maar dan wel op zijn MOOON’s.

De band speelde eerder al op o.a. Noorderslag, Paaspop...

Jagd

De afgelopen twee jaar heeft de Amsterdamse band Jagd Nederland veroverd met een vurige mix van freaky indierock en Broadway punk. De Nederlandse pers prees Jagd voor hun meeslepende shows, waarin de band het publiek met speelse onschuld en oprecht enthousiasme mee weet te slepen in hun onheilspellende “hel van hemelse herrie”.

Jagd heeft de reputatie een genadeloze liveband te zijn...

Pubquiz#8

Pubquiz #8 alweer! Iets Belgisch pakte tijdens #7 de winst en voert dus de jaarranking aan. Tijd om deze plek te veroveren voor de andere teams (en nieuwe teams).

Bereid je dus voor een nieuwe hete strijd op vrijdag 18 Oktober.
Nieuwe vragen, nieuwe rondes, nieuwe kansen.
Gepresenteerd door Etan Huijs zullen in deze quiz allerlei vragen de revue passeren, van muziek en...

Nu of Nooit Voorronde 1

Nu of Nooit is al jaren dé popwedstrijd voor Limburgse muzikanten. Pop in Limburg wil met Nu of Nooit poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. De uiteindelijke winnaar zal de 51ste editie van Pinkpop Festival openen in 2020!

Tijdens de eerste voorronde van de Nu of Nooit...

Papi Chulo

Schudden met die billen! Na twee uitverkochte edities komt het heetste Latin feest van het land weer naar Sittard. Maak je klaar voor een heerlijk tropisch feest met toffe deco, DJ’s, MC en live entertainment!

Area 1: Dancehall / Reggaeton / Moombahton
Area 2: Kizomba / Bachata / Salsa / Merengue

Let op: 18+

Voorverkoop €12,95
Dagkassa €16,00...

Alain Johannes

Het leven van Alain Johannes leest als een hoofdstuk uit de encyclopedie van Californische rockgeschiedenis. Het begon allemaal op de middelbare school, waar hij met Flea, Hillel Slovak, Jack Irons en Anthony Kiedis in een band speelde die later het legendarische Red Hot Chili Peppers vormden. Later vormde Alain samen met Natasha Schneider en Jack Irons ‘Eleven’, de band die later met Pearl Jam...

Musique Mystique

Prachtige mystieke klanken van cello en orgel, solo en samen, afgewisseld met korte en inspirerende voorgedragen teksten van de heilige Augustinus. Hoor hoe orgel, cello en woorden verbonden zijn in de mystieke sfeer van de Sint-Martinuskerk in Maastricht.

GRATIS TOEGANG!
Na afloop is er gelegenheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage.

Zondag 13 oktober 2019...

De Vijfhoeck Live

 • Grand Cafe De Vijfhoeck,
  Kamstraat 26, 5701PW Helmond
 • Helmond
 • Datum:
  • zaterdag 14 september, 2019
  • zaterdag 21 september, 2019
  • zaterdag 28 september, 2019
  • zaterdag 5 oktober, 2019
  • zaterdag 12 oktober, 2019
  • zaterdag 19 oktober, 2019
  • zaterdag 26 oktober, 2019
  • zaterdag 2 november, 2019
  • zaterdag 9 november, 2019
  • zaterdag 16 november, 2019
  • zaterdag 23 november, 2019
  • zaterdag 30 november, 2019
  • zaterdag 7 december, 2019
  • zaterdag 14 december, 2019
  • zaterdag 21 december, 2019
  • zaterdag 28 december, 2019

De Vijfhoeck Live, elke zaterdag live muziek op ons mooie podium!

Grand Cafe De Vijfhoeck zal elke zaterdagavond in het teken staan van live muziek in allerlei genres. Kom lekker genieten van een avondje rock/nederpop/blues/soul of de lekkerste covers van de jaren 80 tot nu!
Op onze website of Facebookpagina kunt u ons programma bekijken.
https://www.devijfhoeck.nl/nieuws...

Reünie THE OLD SMUGGLER INN (Bar Többen) 70's - 80's

The Old Smuggler Inn, ook wel bekend als Bar Többen, was in de jaren ‘70 en begin ‘80 van de vorige eeuw een beroemde discotheek in Valthermond. De bezoekers kwamen uit de gehele provincie Drenthe en Groningen. De auto's van de bezoekers stonden over een lengte van een aantal kilometers geparkeerd langs het Zuiderdiep. Taxi's reden af en aan, de lijnbussen zaten bomvol en soms werden er zelfs...

‘Rembrandt gezongen’

Op zaterdag 26 oktober 2019 viert het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) onder leiding van Elske te Lindert het Rembrandtjaar met het concert “Rembrandt gezongen” in de Gasfabriek in Deventer. Het DVE brengt een muzikale ode aan de meester door muziek te laten horen uit zijn én uit onze tijd.
Een selectie van Rembrandts schilderijen vormen de rode draad van het concert. Reproducties van deze...

the Gathering

Een avond vol Ierse en Schotse muziek die gezamenlijk garant staan voor
een gezellige Gathering vol met muziek. Sassenachs spelen met hun
Warpipes & Drums versterkt on stage, The Old Men Fergus én The FLASK met
afsluitend de folkrock formatie van Sassenachs! De toegang is gratis,
deuren gaan open om 20.00 uur en de avond zal om 20.30 uur beginnen! De
kilt kan...

Koffieconcert: Muzikale Kennismaking

Genieten van de mooiste pianomuziek onder het genot van een bak koffie. Dat is een koffieconcert van Wouter Harbers. Dinsdagochtend 1 oktober opent de Zeister pianist ook in Breda een serie koffieconcerten.

U bent vanaf 10:30u hartelijk welkom in de Waalse Kerk. Voor het concert wordt gezellig koffie gedronken. Vanaf 11:00u geeft Wouter een toegankelijk concert van een uur, waarbij...

Pene Corrida

Nadat ze hun muzikale begeleiding gaven aan de Pro Wrestling show is het tijd dat de heren van Pene Corrida met een geheel nieuwe en eigen show het huis komen plat spelen.

Niemand is veilig voor de meest beruchte coverband van Nederland. Dumpert, 3FM, Radio 538 en vele zalen en festivals hebben het al gemaakt.

Popmusic on Steroids!
Pene Corrida geeft je een...

Jazz Café Volt met Adell Trio

Elke derde donderdag van de maand openen wij onze cafédeuren voor een nieuwe editie van Jazz Café Volt. Kom dus gezellig een drankje drinken in ons café en geniet van een avond vol goede live jazz! De entree is gratis.

De broers Adell, afkomstig uit een bekende, muzikale Sinti-familie, hebben hun sporen ruimschoots verdiend in bekende zigeunerorkesten. Janusch geeft met zijn stevige...

Openingsconcert Verrassende Ontmoetingen met L'Aventure Musicale en Brabants Jeugd Project Orkest

Het openingsconcert, dat plaatsvindt op zaterdagavond 5 oktober in de serie Verrassende Ontmoetingen, is met recht verrassend te noemen. Met deelname van zowel L’Aventure Musicale als het Brabant Jeugd Project Orkest heeft de serie 2 debuterende, jonge orkesten in huis die een spetterend programma hebben samengesteld voor een mooie en inspirerende muzikale avond.
Orkest L’Aventure Musicale...

Bandeville met een ode aan Willy Mink DeVille met special guest Ydaonna West

Bandeville met special guest van wereldformaat: Yadonna West

Twee maanden geleden trad Bandeville op in Boeket. Een optreden met veel positieve reacties. Deze keer treedt Bandeville op met een zéér speciale gast uit New Orleans USA, YaDonna West (Wise). Zij heeft jarenlang als vaste backing vocaliste met Willy Deville getourd en heeft veel optredens met hem gedaan. Na het overlijden...

Koepelkerkconcert Duruflé Requiem

In de donkere tijden van de Tweede Wereldoorlog begon Maurice Duruflé te schrijven aan zijn Requiem, dat hij opdroeg aan zijn overleden vader. Zoals in veel van zijn werk, was het Gregoriaans de belangrijkste inspiratiebron voor zijn Requiem. Deze mystieke oer-muziek van de westerse samenleving met zijn wiegende ritme vormt de rode draad door dit hele werk.
Duruflé's unieke, kleurrijke...

vierde Zeister Orgeltour

OPEN MONUMENTENDAG

Elk jaar op de tweede zaterdag van september vindt de Nationale Orgeldag plaats.
Deze dag valt ook dit jaar weer samen met Open Monumentendag, zaterdag 14 september 2019.

Het landelijk thema van Open Monumentendag is: 'Plekken van plezier' en ‘Van Bach tot Beatles’

In Zeist en Den Dolder zijn op deze dag drie kerken geopend en u...

Muziekcafé Oost / Nicole Richardson - Bjorn van Rozen - Chanéque - Cut2TheBone

Het leukste live podium in Amsterdam - Geen entreegeld

14:30 uur - Nicole Richardson/Adam Hancock en Klaas Blankesteijn – Songs of all Time
15:00 uur - Bjorn van Rozen – Eigen Nederlandstalig
15:30 uur - Chanéque – Traditionele Mexicaanse muziek
16:00 uur - Cut2TheBone – Middle of the Road Rock

lees verder->

14:30 uur - Nicole Richardson...

LUISTERLIEDJES VAN DARK ROSIE IN DE TERP

OUDDORP - De Noord-Hollandse groep Dark Rosie treedt zondag 15 september op in De Terp, het mooie Witte Kerkje van Oudorp. Zet je schrap voor een wervelwind aan verkwikkende luisterliedjes, gemaakt door vier avontuurlijke muzikanten. Miranda Zuurbier zingt ze en bespeelt de accordeon. Michel de Wit speelt gitaar, Vincent Lamers plukt de contrabas en Mark Minnema vindt alles leuk waar snaren op...

Piano recital Alexander Kashpurin, 16.00 uur

Alexander Kashpurin, 22 jaar en winnaar van meerdere internationale muziekprijzen, is “een uitzonderlijk talent, maar bovenal een fantastisch, veelzijdig, eerlijk en gedreven musicus” (Willem Brons, pianist-muziekpedagoog).

Muziek is van jongs af allesbepalend in Alexander Kashpurin’s leven.
Op 7-jarige leeftijd werd hij lid van het St Petersburg Jongenskoor dat door heel...

Piano recital Alexander Kashpurin, 11.30 uur

Alexander Kashpurin, 22 jaar en winnaar van meerdere internationale muziekprijzen, is “een uitzonderlijk talent, maar bovenal een fantastisch, veelzijdig, eerlijk en gedreven musicus” (Willem Brons, pianist-muziekpedagoog).

Muziek is van jongs af allesbepalend in Alexander Kashpurin’s leven.
Op 7-jarige leeftijd werd hij lid van het St Petersburg Jongenskoor dat door heel...

Piano recital Alexander Kashpurin, 20.15 uur

Alexander Kashpurin, 22 jaar en winnaar van meerdere internationale muziekprijzen, is “een uitzonderlijk talent, maar bovenal een fantastisch, veelzijdig, eerlijk en gedreven musicus” (Willem Brons, pianist-muziekpedagoog).

Muziek is van jongs af allesbepalend in Alexander Kashpurin’s leven.
Op 7-jarige leeftijd werd hij lid van het St Petersburg Jongenskoor dat door heel...

Lunchpauze concert AlexanderKashpurin, 12.30 uur

Alexander Kashpurin, 22 jaar en winnaar van meerdere internationale muziekprijzen, is “een uitzonderlijk talent, maar bovenal een fantastisch, veelzijdig, eerlijk en gedreven musicus” (Willem Brons, pianist-muziekpedagoog).

Muziek is van jongs af allesbepalend in Alexander Kashpurin’s leven.
Op 7-jarige leeftijd werd hij lid van het St Petersburg Jongenskoor dat door heel...

Recital meesterpianist Alexander Lonquich

 • Gemeentehuis Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158, 2051 GJ Overveen
 • Overveen
 • Datum:
  • zondag 29 september, 2019

Op zondag 29 september om 11.00 uur geeft de befaamde Duitse meesterpianist Alexander Lonquich een recital in gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Op het programma staan werken van Franz Schubert.

De Duitse meesterpianist Alexander Lonquich treedt wereldwijd op in de belangrijkste concertzalen. Zijn talent uit zich op meerdere vlakken. Zowel als solist in kamermuziekverband en...

LeaveGreater Rockstage

LeaveGreater Rockstage is terug van weggeweest! 14 september raast deze rockavond weer als een muzikale adrenalinerit door Volt. Een mix van startende en gerenommeerde bands spelen in de grote en kleine zaal van Volt.

LINE UP

BloYaTop
Black Tree Vultures
INDICOLITE
Tamarack
Brookdale
B.A.R.R. (Bad Ass Rock and Roll)

Tim Vantol

Tim Vantol is al enige een vaste waarde in de scene. Na eerst in diverse punk- en hardcore bands te hebben gespeeld maakt hij nu furore met akoestische folkpunk. Tim speelt vooral veel optredens buiten de Nederlandse grens, getuige shows in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Denemarken. Nu hij 10 jaar in het vak zit en zijn nieuwste plaat ‘Burning Desires’ onlangs is verschenen gaat hij...

Superstijl

Jij bepaalt wat de DJ draait! Bij hét stemfeest Superstijl kies je iedere 15 minuten uit 3 verschillende muziekstijlen. Jouw keuze = jouw feestje!

Bij Superstijl is het publiek de dj. Elk kwartier start een nieuwe ronde en kies je door middel van een digitaal stempasje (of de smartphone app) welke muziekstijl de dj’s moeten draaien. De stijl met de meeste stemmen wordt gelijk...

Pubquiz#7

Pubquiz #7 alweer! Had jij alle antwoorden de vorige keer goed? Of wordt het tijd voor een re-match? Dit seizoen wordt het nog spannender, want hoe meer quizzen je mee doet hoe hoger je in de competitieranking komt!

Wie heeft er deze zomer gestudeerd voor de entertainment rondes? Of zit je vol nutteloze feitjes? Of ben je gewoon de muziekkenner uit je groep?

Doe dan mee...

Topviolist Christian de Sa speelt in Dorpskerk Bloemendaal

Op zondag 22 september om 15.00 uur treedt de Engelse violist Cristian de Sa op in de Dorpskerk Bloemendaal. Hij wordt gezien als een van de toekomstige “reuzen” onder de vioolsolisten. In een programma met werken van Beethoven, Prokofjev en Strauss toont De Sa zijn veelzijdigheid.

De Sa studeerde in 2017 met de hoogste lof af en was in 2012 BBC Musician of the Year. Begin 2019 won...

Concert Dreams and Changes

Robert Fludd (1574-1637) is the author of more than twenty philosophical, medical and scientific works. Music occupies a central place in his writings, yet the music that appears in his discussion of the harmony of the universe (macrocosm) and the harmony of man (microcosm), as well as his substantive writing on music theory and organology, is silent - a symbolic and theoretical phenomenon only....

Concert Tour of Freedom Overasselt

Op donderdag 19 september a.s. is het zover! Het Concert Tour of Freedom, uitgevoerd door de Fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Krijgsmacht.

Het belooft een zeer gevarieerde voorstelling te worden, met zowel muziek die rechtstreeks verwijst naar de meidagen van 1945, maar de veelzijdigheid van het orkest zal deze middag onderstreept worden in de programmakeuze. Van marsmuziek...

Slaaptrek, audiovisueel ontspanningsconcert

In het soloprogramma ‘Slaaptrek’ legt Ellen Verhagen de link tussen het repetitieve van spreeuwen die hun slaapplek zoeken met het repetitieve van minimal music.
Een ontspannende visuele beleving van muziek waarin je meegenomen wordt in een klank-kleurpalet van deze tijd met op de achtergrond fascinerende beelden van spreeuwen. Ellen Verhagen weet te verrassen met een heel persoonlijke...

Botte Bijl

Botte Bijl biedt stevige muziek, stoer eten, gewaagd bier en een tikje rauw vermaak. Stap in je kistjes, trek je geruite blouse uit de kast en geniet van een ongecompliceerde avond waarbij niets moet en bijna alles mag!De eerste band op het affiche van Botte Bijl 2019 is Mark Of Chaos. Hiermee zijn we alvast verzekerd van snoeiharde punkrock! Maar…. dit is pas het begin van het programma voor...

Symfonieorkest De Philharmonie & Nederlands Concertkoor - Tweede symfonie van Mahler

Precies 115 jaar nadat Mahler zelf de Nederlandse première in Amsterdam dirigeerde, brengen nu het Amsterdamse symfonieorkest De Philharmonie (70 orkestleden) en het Nederlands Concertkoor zijn Tweede Symfonie in de grote zaal in het Muziekgebouw Eindhoven.

Symfonieorkest De Philharmonie & Nederlands Concertkoor
21 november 20:15 – 22.30 uur
Grote zaal, Muziekgebouw...

NEIL DIAMOND MEMORIES

De Nederlandse “Neil Diamond Memories” tributeband neemt u terug naar de glorietijd van Neil in de jaren ’70 en sfeer van zijn legendarische concerten “Hot August Night”en “Love at the Greek”. De Neil Diamond Memories band bestaat uit een mix van 11 ervaren en bevlogen muzikanten, die veel ervaring hebben opgedaan in theaters, festivals en in verschillende muzikale projecten . Samen delen zij de passie voor de legendarische concerten die Neil gaf in de jaren 70, toen hij als singer-songwriter en showman op zijn hoogtepunt was. De Neil Diamond Memories band is op zoek gegaan naar de chemie en emotie die tijdens deze concerten plaatsvonden. Kom genieten van een spetterende show, geïnspireerd op de energieke klanken van zijn meest gewaardeerde meesterwerk. Niet alleen voor de fans, ook een echte aanrader voor alle muziekliefhebbers!

NEIL DIAMOND MEMORIES- TRIBUTE SHOW

Deze band brengt een spectaculaire muzikale en visuele show boordevol herinneringen, sfeer, emotie en muzikale Seventies. Geniet van een avond Neil Diamond vol met zijn grootste hits. Beleef een avond vol mooie herinneringen, sfeer, emotie, de artiest Neil Diamond, en geniet van de vele hits; oa. Sweet Caroline, I am I Said, September Morn, I’m a believer en natuurlijk het prachtige duet You don’...

Meer »
Abonneren op Front page feed