Openingsconcert Nieuwe Noten Amsterdam

Zaterdag 22 juni 2019 presenteert het Plein Theater de start van concertserie Nieuwe Noten Amsterdam. In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van componisten en denkers gepresenteerd.

Elke maand komen zowel bekende ensembles als ook jonge musici aan het woord. Dit alles in een intieme sfeer, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

www.nieuwenoten-amsterdam.nl

Het openingsconcert op 22 juni 2019, 16:00 weerspiegelt waar de serie voor staat.

Het eerste deel van het concert is de interactieve presentatie door componist Merlijn Twaalfhoven. Hij was te gast in Composer's Treat residency 2019, wat onderdeel is van Cultureland in de locatie Buitenwerkplaats. Het resultaat van deze week deelt hij met het publiek door niet alleen te vertellen, maar ook de aanwezigen een ervaring mee te geven.
Dit alles onder de titel: Praktisch Heldendom voor ieder van ons, de rol van schoonheid, verbeeldingskracht en spel bij de aanpak van wereldproblemen.

In het tweede deel van het concert komt modern klassiek werk èn onlangs gecomponeerde muziek aan bod, uitgevoerd door het succesvolle strijkkwartet Dudok Quartet en een strijktrio met masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam. In dit eerste concert wordt muziek van Nederlandse componisten gepresenteerd, in het komende seizoen gaan we de wereld over.