Roda de Samba

zaterdag 30 november 2024

Luxor TheaterRotterdamNederland

Link:

Roda de Samba
Encontro Nacional e Internacional de Mulheres na Roda de Samba
za 30 nov 2024
Roda de Samba
De nationale en internationale bijeenkomst van vrouwen in Roda de Samba is een jaarlijks evenement dat zijn eerste editie beleefde op 24 november 2018. Het project, gecreëerd door de Braziliaanse zangeres Dorina, heeft tot doel om vrouwelijke samba-kringen te verenigen, evenals samba-spelers en andere instrumentalisten over de hele wereld, het creëren van een netwerk tussen artiesten en het vergroten van culturele uitwisselingen, naast het bijdragen aan het versterken van de verspreiding van vrouwelijke macht in de muziek, vooral in de samba, onder het publiek. 
Het evenement wordt momenteel gehouden in 43 steden, 9 landen en op 3 continenten. De 7e Nationale en Internationale Vrouwenbijeenkomst in Roda de Samba – 2024 vindt plaats op 30 november 2024, om 17.00 uur Brasilia-tijd, en zal Aurea Martins en Clementina de Jesus eren. 
Line up van Roda de Samba in Rotterdam
Ivy Lemos (lokale coördinator) -  Zang en percussie 
Heidi Monteiro - Piano 
Martina Bergonzoni - Gitaar en zang 
Henrike Melcher - Percussie 
Carmen Navarro - Percussie 
 
Ivy lemos
Ivy Lemos, de lokale coördinator van Mulheres na Roda de Samba, is Braziliaanse zangeres, songwriter, docente en onderzoeker die sinds 2008 in Nederland woont. Ivy, afgestudeerd in Latijnse Muziek aan het Rotterdams Conservatorium - Codarts, werd geboren  in Castanhal-Pará, als een inheemse, Afrikaans en Portugese afstammeling, groeide op in Belém, woonde in São Paulo en woont momenteel in Rotterdam waar ze naast haar werk als muzikant ook werkt als docent, onderzoeker en cultureel producent. Ivy trad op als zangeres op diverse podia in Brazilië, Engeland, Duitsland en Nederland zoals Casa do Choro in Rio de Janeiro, De Doelen, Bimhuis, Muziekgebouw Eindhoven, Breda Jazz, Guanabara en Barrio Shoreditch in Londen. Als componist won ze in 2017 de Samba enredo-wedstrijd in Londen en in 2016 won ze met de London School of Samba het Notting Hill Carnival met haar samba enredo “Sambafari”. 
 
Heidi Monteiro
Heidi Monteiro is een Braziliaanse pianiste die momenteel in Rotterdam woont. Ze heeft een doctoraat in muziekuitvoering met een focus op piano. Heidi werkt als samenwerkend pianiste en werkt samen met ensembles, instrumentalisten en vocalisten in verschillende settings, waaronder pianolessen, examens en concerten. Tot 2023 was ze pianiste aan de Staatsuniversiteit van Maringá in Brazilië. Ze heeft verschillende prestigieuze wedstrijden gewonnen, zoals de Latijns-Amerikaanse Rosa Mística-wedstrijd en de Souza Lima National Piano Competition. Heidi heeft opgetreden in concerten en muziekfestivals in Brazilië, de Verenigde Staten, Italië, Paraguay en Portugal. 
 
Martina Bergonzoni
Martina Bergonzoni is een Italiaanse jazz-zangeres en gitariste die sinds in Nederland woont. Ze heeft opgetreden op evenementen als het Grachten Festival en het ROEF Festival en heeft regelmatig samengewerkt met het Amsterdam Music Project. Als eersteprijswinnaar van de wedstrijd "Music 4 the Next Generation" heeft Martina opgetreden op gerenommeerde podia in Italië en Nederland, waaronder Teatro Zandonai (IT), Teatro Ristori (IT), Laaktheater (NL) en Tivoli Vredenburg (NL).  
Martina studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in jazzzang, met een minor in jazzgitaar. Ze heeft een sterke passie ontwikkeld voor Braziliaanse muziek, wat haar ertoe heeft gebracht zich diep te verdiepen in de rijke tradities van deze cultuur. 
 
Henrike Melchers
Henrike Melchers is een Duitse percussioniste die sinds 2022 in Nederland woont. Door verschillende reizen naar Latijns-Amerika raakte Henrike verliefd op de Latijns-Amerikaanse cultuur en vooral de muziek. Dit zette haar ertoe aan om na haar studie Internationale en culturele bedrijfskunde aan de Universiteit van Passau - Duitsland, een andere bacheloropleiding Latijnse percussie te gaan volgen aan Codarts (Rotterdam). In 2023 richtte ze de feministische Latijnse band "Las Hienas" op, waarmee ze al op grote podia heeft gespeeld, zoals het Carnival of Cultures in Berlijn en het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. 
 
Carmen Martinez
Carmen Martinez Navarro is een percussionist gespecialiseerd in latin en braziliaanse percussie. Momenteel studeert ze haar bachelordiploma in latin percussie aan Codarts. Ze is geboren in Murcia - Spanje en begon met muziek maken op 11-jarige leeftijd.  
Ze heeft een brede ervaring in verschillende genres zoals braziliaanse, jazz en klassieke muziek, speelt met Jong Metropole 2024 en treedt op in veel podia in heel Nederland. 
za 30 nov 2024
| 20:30
Gratis toegang zonder te reserveren
Muziek
Gratis toegang zonder te reserveren
Gratis toegang zonder te reserveren
za 30 nov 2024
| 20:30
Gratis toegang zonder te reserveren
Sluiten

Luxor Theater

Oude Luxor Theater : Kruiskade 10 || Nieuwe Luxor theater : Posthumalaan 1

Locatie:

Posthumalaan 1
3072 AG
Rotterdam
Netherlands