Soirée de Nadezda – Muziek in Context

dinsdag 30 april 2024

BrinkhuisLarenNederland

Link:

Soirée de Nadezda – Muziek in Context 30 april 2024

Geniet op 30 april 2024 van het klassieke piano concert van Nadezda Fillipova – Soirée de Nadezda. Aanvang 20:00 uur – Prijs € 18.50

“Echo Chambers” Solo recital

“Als muziek een deel van kunst is, en kunst een deel van het leven, waarom zouden we ons in concerten dan beperken tot muziek?”

In 2018 lanceerde Nadezda Filippova in Amsterdam de reeks Soirée de Nadezda waarin ze als pianiste en programmeur de verscheidenheid, de variatie en de verschillende kunsten een podium geeft – met klassieke muziek als centraal punt.

“Echo Chambers” is de titel van het stuk dat Juan Felipe Waller heeft gecomponeerd voor Nadezda. Het is tevens de titel van haar nieuwe album dat in maart 2024 zal worden uitgebracht door het label “7 Mountain Records”.

Wat betekent “Echo Chambers”? In akoestische zin verwijst het naar een ruimte die geluid weerspiegelt of verstrekt, waardoor een echo- of holle klank ontstaat. Een andere betekenis heeft betrekking op een omgeving waarin een persoon informatie of opvattingen ontvangt die hun eigen overtuigingen bevestigen.

Dit album weerspiegelt de persoonlijke zoektocht van de pianiste naar haar identiteit. Bovendien onderzoekt Nadezda de diepere psychologische betekenis die muziek voor mensen kan hebben.
Programma:

Claude Debussy:

Deux Arabesques
D’un cahier d’esquisses
Masques
L’isle joyeuse

Juan Felipe Waller:

Echo Chambers. (Opdrachtwerk voor Dutch Classical Talent tournee van N. Filippova)

Vanessa Lann:

Entranced by the beckoning light

Claude Debussy:

Six épigraphes antiques:

Pour invoquer Pan, dieu du vent d’été
Pour un tombeau sans nom
Pour que la nuit soit propice
Pour la danseuse aux crotales
Pour remercier la pluie au matin

Brinkhuis

THEATER AAN DE BRINK

Locatie:

Brink 29
Laren
Netherlands