De Nachtapotheek: BOEF

vrijdag 08 december 2017

FluorAmersfoortNederland

Link:

Boef is de artiestennaam van Sofiane Boussaadia (Aubervilliers, 28 februari 1993). Hij is een Nederlandstalige rapper en vlogger met een Franse nationaliteit.
Binnen een jaar na zijn start in 2015, behoorde hij na Lil' Kleine en Ronnie Flex tot de populairste rappers van Nederland. Hij bracht een album uit en verschillende singles. Zijn vlog en rapvideo's werden vele miljoenen malen bekeken op het internet.
Boef staat bekend om zijn punchlines die elkaar in rap tempo opvolgen. Dit doet hij naar eigen zeggen om mensen na te laten denken over wat hij zegt. Zo zorgt hij ervoor dat de luisteraars vaker zijn nummers moeten luisteren voordat ze alles begrijpen. In een interview met 101 Barz van februari 2016 prijst Monsif, een van Boefs vaste producers, het karakter van Boef. Daarnaast is hij onder de indruk van de gigantische woordenschat van de rapper. Nadir van Zonamo Underground noemt Boef een perfectionist en ziet dat als de reden van het succes van Boef. Voor Boef zelf is zijn geloofwaardigheid een van de belangrijkste dingen.
Fluor
Oude Fabriekstraat 29

Fluor

Popconcerten, danceparty’s, popcultuur in de breedste zin van het woord zoals muzikale films, exposities, cultuureducatie en talentontwikkeling

Locatie:

Oliemolenhof 22
Amersfoort
Netherlands