Ekaterina Levental

donderdag 27 februari 2025

Podium GorterBalkNederland

Link:

Donderdag 27 februari 2025
Aanvang 20.00 uur
Entree € 15,00 p.p.
Bestellijst Tickets
Tot 1 augustus 2024:
Maximaal 2 tickets
per voorstelling per
betalende vriend.
Ekaterina Levental
‘De Grens’
De Grens is het vervolg op de succesvolle solo-voorstelling De Weg, die vorig jaar bij Podium Gorter op het programma stond. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt. 
Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. In deze one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

Podium Gorter

In mei 2016 is Stichting Podium Gorter opgericht door een groep enthousiaste mensen. Het idee om deze stichting op te richten ontstond tijdens de opening van een grondig gerenoveerde Doopsgezinde kerk aan de Raadhuisstraat in Balk.

Locatie:

Raadhuisstraat 27
8561 BH
Balk
Netherlands