ANDRÉ MANUEL – STEPHANIE STRUIJK – Zomerfeesten in Thiemeloods

maandag 15 juli 2024

ThiemeloodsNijmegenNederland

Link:

jul
15
ma
ANDRÉ MANUEL – STEPHANIE STRUIJK – Zomerfeesten in Thiemeloods
Tickets
jul 15 @ 20:30 – 22:00
Thiemeloods serveert tijden de Vierdaagse heerlijke gerechten van de houtskool barbecue met passende salade en rustiek stokbrood. Het is mogelijk een hiervoor combiticket concert/diner te kopen.
Op de vierdaagse-maandag houden we geen rustdag, we ontvangen met groot genoegen twee grootse vertolkers van het Nederlandse lied. De avond wordt geopend door enfant terrible André Manuel die in zijn schurende liederen nooit een blad voor de mond neemt. Daarna is het de beurt aan Stephanie Struijk die met haar warme stem en gloedvolle liedjes altijd veel indruk maakt. André en Stefanie spelen allebei ongeveer een uur.
ANDRÉ MANUEL
Al ruim 25 jaar staat deze Tukker bekend als de bikkelharde satiricus. De shows van deze compromisloze bulldozer zit vol incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen. Maar Manuel zet ze zo slim en functioneel in dat je weinig anders kunt dan de conclusie van de Volkskrant onderstrepen: ‘’André Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.’’
Als deel van de band Fratsen, brengt hij maatschappijkritische nummers de wereld in. Wanneer de band stopt, verweeft het cabaret zich meer en meer door zijn liederen vol ongezouten meningen. De uitleg die hij geeft bij zijn liedjes wordt steeds langer. Totdat zich een voorstelling ontpopt die echt cabaret genoemd mag worden. Hij schopt tegen alledaagse dingen aan. Hij wil niet meedoen met een hype en mengt zich in politiek en maatschappelijk debat.
André Manuel is inhoudelijk, geestig, fantasierijk en gitzwart. Niemand laat hij onberoerd.
STEPHANIE STRUIJK
Stephanie Struijk reist als muzikant al bijna twintig jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters. Eerst als Stevie Ann – toen ze nog Engelstalig zong – en inmiddels alweer een aantal jaar onder haar eigen naam.
Haar nieuwe album heet ‘Dezelfde zon’. Ze nam het in één keer op. Zoals ze dat in de jaren dertig deden; met een paar mensen in de studio samen een lied spelen. De goede opname, niet naderhand knippen en plakken.
De verhalen en haar stem staan centraal. De liedjes zouden fragmenten uit haar dagboek kunnen zijn. Eerlijk en herkenbaar zingt ze over de liefde en het moeten loslaten daarvan. En over sterk zijn en kiezen voor jezelf. Kleine liedjes over grote gevoelens.
Net als haar eerste Nederlandstalige album uit 2016 is ‘Dezelfde Zon’ een verzameling liedjes in het Roots/Americana genre. Een groot deel van de muziek en teksten schreef ze samen met Daniël Lohues, die ook het album produceerde.
 
 
Dit delen:
Facebook
Twitter
Lees verder
JOM (Jazz op maandag)
Tickets
jul 15 @ 20:30 – 23:45
Jazzcafe Op Maandag JOM!
Nieuw onder het Nijmeegse live muziek firmament: een wekelijks Jazzcafé in de Thiemeloods, afdeling Proeflokaal, een heerlijk knus podium met een fijn barretje. Een nieuw jazzpodiumpje dus, met Jazzsessies als hoofdbestanddeel. Jazz.? In een lekker brede zin van dat woord als het aan mij ligt. Door en voor heren en dames mede musici maar voor iedereen die een fijn jazzavondje met live muziek wel weet te waarderen. Er wordt steeds geopend met een klein optreden van een groep, later de avond de mogelijke basis voor de jazzsessie/ open podium.
Jazzcafe Op Maandag:JOM! Wekelijks op maandagavond in de Thiemeloods, Leemptstraat 34, 6512EN, Nijmegen
Entree: €5 (vrijwillig), ten behoeve van de openingsband café open van 20:30 tot 00.00.
Deelname of andere vragen? Stuur me een PM of app naar: 0617426329.
Dit delen:
Facebook
Twitter
Lees verder

Thiemeloods

De loods is geopend tijdens openbare evenementen (zie ons programma). Ook kunt u zelf een kijkje nemen tijdens de wekelijkse pubquiz op woensdagavond.

Locatie:

Leemptstraat 34
Nijmegen
Netherlands