Evenementen en artiesten aanraden

Artiest of band promoten

Afbeelding moet in jpg, gif of png formaat worden ge-upload

Uw tips verschijnen op deze pagina en na controle ook in de Muziekladder agenda.

Recente tips:

Herdenkingsconcert Voix Jolies in Voorburg

Kamerkoor Voix Jolies verzorgt op 4 mei met dodenherdenking traditiegetrouw een herdenkingsconcert in de Oude Kerk te Voorburg. Het concert volgt op het herdenkingsprogramma van de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Het koor brengt dit jaar het prachtige Requiem van John Rutter ten gehore. Sopraan Maria Valdmaa, organist Casper de Jonge en Het Haags Kamerorkest verlenen hun medewerking. Naast Rutter...

Simmerdeis

Simmerdeis is hét Theater- en Muziekfestival van Drachten en Smallingerland, waar je elkaar tussen 27 en 30 juni ontmoet in een gezellige omgeving. Vier dagen lang kun je circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen bezoeken. Of dat nu in het sfeervolle Slingepark is, op één van de locaties in Drachten of in de omliggende dorpen. Je...

Zuco103

For English see below

Deuren open: 20.00
Aanvang concert: 21.00

Zuco 103 doet een speciale tour door Nederland ter ere van hun twintig jarige bestaan! De uitvinders van de Brazilectro komen met hun aanstekelijke mix van samba, jazz en elektronische muziek met invloeden uit wereldmuziek, dub en drum ‘n bass naar Grounds!

Zuco 103 begon in 1999 onder de...

OostNoordOost, 20e en 21e eeuwse koormuziek uit de Baltische staten uitgevoerd door het Leids Projectkoor o.l.v. Krista Audere

Op het programma staan de Missa a cappella van Rautavaara en werken van Pärt, Miskinis, Uusberg, Mäntyjärvi, Sisask en Dambis.
Concerten zijn op 11 mei om 20.15 in de Lokhorstkerk in Leiden en op 19 mei om 15.00 in de Paleiskerk in Den Haag.
De toegang bedraagt 12,50 in de voorverkoop via www.leidsprojectkoor.nl of 15,00 aan de kassa.
Kinderen tot 12 jaar krijgen 5 euro korting.

OostNoordOost, 20e en 21e eeuwse koormuziek uit de Baltische staten uitgevoerd door het Leids Projectkoor o.l.v. Krista Audere

Op het programma staan Missa a cappella van Rautavaara en werken van Pärt, Miskinis, Uusberg, Mäntyjärvi, Sisask en Dambis.
Concerten zijn op 11 mei om 20.15 in de Lokhorstkerk in Leiden en op 19 mei om 15.00 in de Paleiskerk in Den Haag.
De toegang bedraagt 12,50 in de voorverkoop via www.leidsprojectkoor.nl of 15,00 aan de kassa.
Kinderen tot 12 jaar krijgen 5 euro korting.

Johannes Passion door BachPlus

Op zaterdag 13 april wordt de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach in de Grote Kerk te Maassluis uitgevoerd door het Belgische ensemble BachPlus.

BachPlus verenigt topmusici uit heel Europa, die bij diverse gerenommeerde ensembles een waardevolle ervaring hebben opgebouwd. Ze proberen steeds zo dicht mogelijk bij de toenmalige musiceerpraktijken te blijven. Zo speelt het...

The Vibez Of Hip-Hop Jamsession Groningen #4

Groningse eerste Hiphop jamsessie bij jou in de stad!

Live Schedule:

00:00-00:30 AM

Optreden: RAW Diamond

Raw Diamond is een Engelstalige rapper uit Groningen.
Die al lang bezig is met hip hop met rauwe leven teksten onder groove pompende 90 stijl beats. Zijn nummers nemen je mee op een underground hip hop reis. Je kan Raw Diamond vinden...

Sunday Temptation - Bootcamp Nijmegen

Passion With Flow presenteert SUNDAY TEMPTATION, Bootcamp Nijmegen. Kom je 3 uur lang dansles volgen? Urban Kizomba door Shervin & Mirijam / Bachata Sensual door Michael & Cathy.

BOOTCAMP (Urban Kizomba)
- Urban Kiz Footwork
- Urban Kiz Flow Partnerwork
- Urban Kizz Turns

BOOTCAMP (Bachata Sensual)
- Sensual Head Movement
- Sensual...

28ste Traditionele Oranjeconcert

28ste Traditionele Oranjeconcert

Zaterdag 27 april aanstaande zal er voor de 28ste keer het Traditionele Oranjeconcert plaatsvinden in de Zeister Oosterkerk.

Dit concert wordt, zoals gewoonlijk, georganiseerd en gespeeld door de jubilerende Stadsorganist Willem Harold Boog, die dit jaar 40 jaar concertorganist is.

Door middel van 'live'...

"Russische ziel" concert door het Fries KamerOrkest

Onder de titel “Russische ziel” geeft het Fries Kamerorkest in de maand mei een tweetal concerten Deze keer is er gekozen voor een geheel Russisch programma met werken van César Cui: Orkestsuite nr. 4, Modest Moesorgski: Liederen en Dansen van de Dood en Nicolai Rimski-Korsakov: 2e symfonie.
Samen met Mili Balakirev en Alexander Borodin vormden zij "De Grote Vijf". De groep componisten die...

"Russische ziel" concert door het Fries KamerOrkest

Onder de titel “Russische ziel” geeft het Fries Kamerorkest in de maand mei een tweetal concerten Deze keer is er gekozen voor een geheel Russisch programma met werken van César Cui: Orkestsuite nr. 4, Modest Moesorgski: Liederen en Dansen van de Dood en Nicolai Rimski-Korsakov: 2e symfonie.
Samen met Mili Balakirev en Alexander Borodin vormden zij "De Grote Vijf". De groep componisten die...

Packet Opera

  • Muziek aan de Luts, It Breahûs, van Swinderenstraat 6 in Balk
  • Balk
  • Datum:
    • vrijdag 5 april, 2019

Vrijdagavond om 20.30 uur, Breahûs in Balk
Voor de liefhebbers van opera, balscènes, mooie jurken en prachtige aria’s openen we het seizoen met een compacte OperAparty van Pocket Opera. Een feestje met romantische muziek uit opera’s van Verdi en Donizetti, maar ook intriges, politiek gekonkel en uiteindelijk zoals het in een beetje opera hoort: een moord…
Sopraan Bauwien van der Meer...

LIVE: Stage Experience April 2019

Elke laatste zondag van de maand heeft Muziekcafé haar podium beschikbaar gesteld voor 3 bands die zich lekker op het podium willen uitleven tijdens Stage Experience!

Line up:

19uur
Jet Papillon
Alternative, Pop, Rock

Spotify:
https://open.spotify.com/artist/5jdjLTvYaLks5PXMzBxAxT?si=eALG6GzATSC96v...

LIVE: Blondie, tribute by Back to Blondie

Back to Blondie presenteert:

Parallel Lines-anniversary show.

Het bekendste album van Blondie dat hen in 1979 de definitieve doorbraak opleverde. 40 Jaar later speelt Back to Blondie dit album integraal in een wervelende show! Natuurlijk komen daarna ook alle andere hits van Blondie voorbij.

Voor altijd liefde voor Blondie, dat is wat de muzikanten van Back...

Kings Night

Deze nacht gaan we door totdat de slingermarkt geopend is!
DJ Frogson neemt je mee op een koninklijke muziekreis waarbij het feestgehalte bepalend is voor de platenkeuze.

Meelallen, meezingen, meedansen, een borrel hier en een borrel daar, het dak gaat er af in Muziekcafé voor Koning Pintenman (voorheen prins Pils).

Leve de koning!

LIVE: Rocktopussy, Classic Rock Covers

Je hebt werkpaarden en luxepaarden.
Rocktopussy is er duidelijk een van de eerste categorie. Maar de tomeloze inzet van dit viertal gaat ook altijd gepaard met een herkenbare, stevige sound.

Met de klassieke bezetting van drums, bas, gitaar en vocalen trekt deze vriendengroep al jaren met een vaste crew door het land. De muzikale roots van de mannen liggen in de jaren zeventig...

Prince DJ-Tribute Night

Deze avond wordt het muzikaal genie Prince geëerd in Muziekcafé door de hele avond te vullen met zijn muziek en clips.

Op een groot scherm zullen diverse clips en live opnames voorbij komen. Prince-fan pur sang Frogson draait de avond aan elkaar!
Verwacht: de hits, live versies, onuitgebrachte opnames, lange versies, Sheila E, the TIme, the Family en meer Prince-related...

LIVE: The Police, tribute by the Policed

The Policed is dè The Police-tribute van Nederland, maar waarschijnlijk ook ver daar buiten.

Met hun nieuwe zanger Anton gaat deze tribute helemaal hoge ogen gooien. Wanneer je ze LIVE gezien hebt, dan is het opeens helemaal niet zo vreemd meer dat ze later dit jaar een tour in de USA hebben.

Begin jaren tachtig was The Police de populairste band ter wereld. Met een...

LIVE: Oasis, tribute by The Masterplan

Vijf internationale topmuzikanten hebben de koppen bij elkaar gestoken om één van 's wereld beste Rock 'n Roll-bands te eren met een tribute. We hebben het hier over Oasis waarvan The Masterplan een awesome-tribute heeft gevormd.

In dik 90 minuten komen de beste songs voorbij van deze heren uit Manchester. Deze tribute is compleet met perfecte sound, looks, feels en attitude. Beter...

JamsessieBand at Muziekcafé Helmond

JAMSESSIE BAND @ MUZIEKCAFE HELMOND

Voor en door muzikanten maar natuurlijk ook voor alle muziekliefhebbers in de regio. De sessie wordt geleid door Martin van Schijndel van Jamsessie Band die op zijn beurt wordt bijgestaan door een fijne sessiemuzikant. Dus een oproep voor alle muzikanten en alle muziekliefhebbers in de regio, kom naar de jamsessie en doe mee of geniet van alle...

LIVE: Helldriver & Vernon & SanQuin

Helldriver is een beruchte band uit de regio Uden, die van 2002 tot 2006 heeft bestaan. In 2013 vond een geslaagde reünie plaats op Monsters of Mariaheide en sindsdien treden ze een aantal keer per jaar op. De band speelt vooral dirty mean rock ala Motörhead. Helldriver is snel, snoeihard, vuig en klaar om te rocken! Invloede van Motörhead zijn duidelijk te horen.

Vernon is een...

Guilty Pleasure Night

Lekker fout, maar toch wel lekker. De nummers waarvan je echt trots op bent, dat je ze graag hoort en waarvan andere het niet van jou verwachten. Deze avond kan het allemaal en zelfs betrekkelijk anoniem want ondanks de lange playlist met guilty pleasures, zijn verzoekjes zeker welkom.

DJ C0c0nuts @ the buttons tonight!

Doors open @ 15:00h

Tommy got Waxed: Albumrelease

Deur open: 20:00
Aanvang concert: 21:00

VVK €12,50 / Aan de deur €15,-

Voeg de eigenzinnige Rotterdamse band Tommy Moustache met het Litouwse Sheep Got Waxed samen en je krijgt Tommy Got Waxed. Behalve een goed gevoel voor bandnamen hebben deze twee Europese bands meer gemeen: lak aan conventies en zeer lastig in hokjes te stoppen. Denk bij Tommy Moustache aan...

Orlando Julius + The Heliocentrics

Deuren open: 20:00u
Aanvang concert: 21.00u

VVK: 17,50 EURO/ DEURVERKOOP: 20,00 EURO

Saxofonist Orlando Julius is een van de absolute grootheden uit de Nigeriaanse muziek. Deze levende legende stond aan de basis van de afrobeat. Hij was een van de eerste Afrikaanse artiesten die highlife mengde met Amerikaanse soul, funk en jazz. Zijn plaat Super Afro Soul op...

Guts

Deuren open: 20.00u
Aanvang concert: 20.30u

VVK € 12,50 / Deurverkoop € 15,00

3 mei presenteert de Franse DJ & producer GUTS zijn album ‘Philantropiques’. De nieuwe plaat staat vol tropische afro-trance, Braziliaanse jazz en kenmerkende funk. Live wordt hij op deze tour bijgestaan door zijn nieuwe band, The Akaras de Scovill.

GUTS begon zijn...

Modji albumrelease

De Rotterdamse band Modji (Togolees voor ‘reis’) neemt je tijdens hun albumrelease mee op wereldreis. Hun muziek is een groovende mix waarin ze hun Kaapverdiaanse, Chileense, Nederlandse en Cubaanse roots combineren. Verwacht Kaapverdiaanse gitaar grooves, Latin piano tunes en percussie en drum beats vanuit Mali, Guinee, Cuba en Brazilië. Frontman Ramon Mendeville maakt de band compleet met zijn...

The Hair / Vera Hofman & Sjors van der Mark

Willem Twee | € 10,00 | 's Hertogenbosch
Dit is ‘The Hair’.
Geen standaard Muziek. Geen standaard Uitvoering. Geen standaard Haar.
www.thehairmusic.com

De sublieme aantrekkingskracht van 'haar' brengt de muzikale werelden van gitaar en fluit bijeen. De dieprode krullen van fluitist Vera Hofman en de lange blonde lokken van gitarist Sjors van der Mark representeren...

Herdenkingsconcert

‘The world turns on its dark side’. Zo opent de Britse componist Michael Tippett zijn oratorium A Child of Our Time. Dit modernistische werk wordt dit jaar op 4 mei door een gelegenheidskoor en -orkest vertolkt in de Jacobikerk te Utrecht. De organisatie ligt in handen van Studievereniging Hucbald, de studievereniging voor Muziekwetenschapstudenten aan de Universiteit Utrecht. Sinds tien jaar...

Maurice van Hoek met band zondag 7 april aanvang 16.00 uur

Kultuurfabriek Kooiaap organiseert op een fraaie locatie op het Friese platteland (Oude Leije) regelmatig concerten van aan country en folk gerelateerde artiesten. Daarnaast zijn we een online magazine waarop je interviews kunt vinden met bekende en vaak legendarische artiesten die iets hebben met folk en countrymuziek. Ook brengen we nieuwtjes uit het wereldje van singer-songwriters en gaan we cd-recensies publiceren. Houd in ieder geval altijd onze agenda in de gaten.

Master and Pupil: gelegenheidsensemble en Sander van den Houten (orgel)

De Stichting Cultuur en Muziek in de Lutherse Kerk presenteert in 2019 een reeks concerten rondom het thema ‘Master and Pupil’. (Bijna) iedere eerste zaterdag van de maand klinken meesters en leerlingen op ons orgel.
Op zaterdag 6 april hoort u een gelegenheidsensemble onder leiding van Danny Nooteboom en Sander van den Houten (orgel) tijdens het tweede concert in de reeks concerten in de...

Meer »
Abonneren op Front page feed