ERIC DEVRIES AND SONG & DANCE BAND – Bluegrass en Country-Folk

Sunday 10 November 2024

ThiemeloodsNijmegenNetherlands

Link:

nov
10
zo
ERIC DEVRIES AND SONG & DANCE BAND – Bluegrass en Country-Folk
Tickets
nov 10 @ 16:00 – 18:00
Singer-songwriter Eric Devries brengt een nieuw album uit getiteld ‘Traveler’s Heart’. Een uitstekende reden om Eric en zijn allstar-band uit te nodigen in de Thiemeloods. Het is alweer zijn vijfde solo- album en ditmaal beweegt de muziek van Devries meer richting bluegrass. ‘Traveler’s Heart’ is de opvolger van het succesvolle en zeer goed ontvangen ‘Song & Dance Man’ uit 2021, waarmee Devries de afgelopen twee jaar door Nederland, Duitsland en Oostenrijk toerde. Op ‘Traveler’s Heart’ zijn vocale gastbijdrages van de Britse singersongwriter-legende Iain Matthews en NL-poplegende Fay Lovsky te horen.
Zowel letterlijk als overdrachtelijk is reizen het overkoepelende thema van ‘Traveler’s Heart’, waarbij de inmiddels in Spijk neergestreken singer-songwriter de nodige zelfspot niet schuwt. “Ik ken niemand die zó vaak is verhuist als ikzelf. Dus uithuilen en opnieuw beginnen is mij niet vreemd. Een ‘Traveler’s Heart’ is niet per se een deugd, maar wel een bron van verhalen, avonturen en altijd weer nieuwe songs.” Het album kent literaire verwijzingen naar het werk van Amerikaanse schrijvers als Truman Capote en Jack Kerouac. Gastvocalisten Iain Matthews en Fay Lovsky zijn ook op meerdere nummers te horen.
Eric Devries – Zang, gitaar
Janos Koolen – Banjo, mandoline, gitaar, klarinet, zang
Joost van Es – Viool, zang
Lucas Beukers – Contrabas
Eric Devries is een muzikant en liedjesschrijver met veel ervaring. In Nijmegen kennen we hem van de legendarische singer-songwriteravond Ramble On Tuesday in Trianon waarin hij de hele wereld aan americana-artiesten wist te strikken.
Al in de jaren tachtig speelde hij in het voorprogramma van bands als The Jam en The Style Council. Met zijn band The Big Easy was hij een vaste waarde in het clubcircuit en bereikte hij de tweede plaats in de Grote Prijs van Nederland in 1992. Devries heeft albums uitgebracht met Songwriters United, Hidden Agenda Deluxe en het legendarische Matthews Southern Comfort. Traveler’s Heart is zijn vijfde solo-album en verschijnt twintig jaar na zijn debuut als solo-artiest.
Bekijk video >
Dit delen:
Facebook
Twitter
Lees verder
Categorieën:
Muziek

Thiemeloods

De loods is geopend tijdens openbare evenementen (zie ons programma). Ook kunt u zelf een kijkje nemen tijdens de wekelijkse pubquiz op woensdagavond.

Location:

Leemptstraat 34
Nijmegen
Netherlands