Japanse, Chinese én Indonesische Pianomuziek

zaterdag 18 mei 2024

Utrecht - diverse locatiesUtrechtNederland

Link:

Locatie: Domkerk Utrecht

Op zaterdagavond 18 mei speelt pianiste Martine Mussies een programma vol Japanse, Chinese én Indonesische pianomuziek in de met kaarsen verlichte Domkerk.

Martine zingt alt in de Domcantorij en trad als soliste al vaker op in de Night of Light, onder meer met haar Japanse fluitmuziek. Door haar vrijwilligerswerk als NT2-docent (onder meer via het Japans Cultureel Centrum Utrecht) kwam ze in contact met nieuwe Nederlanders van Japanse, Chinese en Indonesische afkomst. Ze vroeg ze naar de muziek uit hun jeugd, nam hun gezang op met haar mobiel en maakte daar arrangementen van voor piano solo, die ze aanvulde met bestaande pianomuziek uit Japan, China en Indonesië. Uiteindelijk is het haar doel om drie verschillende CD's op te nemen.

Op 18 mei presenteert Martine een selectie van deze werken in de Domkerk. Dit concert maakt deel uit van de serie "Night of Light," waarbij elke derde zaterdagavond van de maand honderden mensen samenkomen in de kerk om een kaarsje aan te steken en te genieten van de sfeer.

Zaterdag 18 mei, 20:15 uur, Domkerk Utrecht.

https://youtu.be/kaN4lZpkskQ